[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區(38)

1001 回覆
38 Like 3 Dislike

龔燁生性
老懷安慰
但係究竟點解賈名媛會肯幫大小姐,有痛腳俾大小姐捉到
可能係賈名媛睇上左阿龔(x
咁就真係會有呷醋水睇喇
喂呀
我要睇
許願咗好耐啦喎

呷醋龔比呷醋水好睇啲喎
呷醋水一定直線表示,但呷醋龔係曲線表現,會多好多cls劇情架
主題曲轉大四喜?
平時marketing d poster係咪都係總監你自己p
真係唔理解點解可以p圖都冧掂女朋友
仲要平時個個都覺得阿龔係筍盤
今日好似唔同嘅單位都發現佢係cheap精
形象全毀
阿水叫佢唔好再用曹總腔
可唔可以理解做平時龔燁得閒無事就扮曹總撚女朋友
唔理解個名由來
明明上次豔照之後好似fd咗
選戰都專登叫阿水坐開提佢小心龔燁呢隻精甩邊
今日就變咗長方形
三太你出多啲場解釋吓啦
阿清同傻強都講過冇字幕聽唔明
兒子生性病母倍感安慰
可以想像到得閒無事就用曹總腔同水水講野
現階段水水應該仲會笑
熊家人和尋寶圖班人都被總監大人嚇親,明明高薪厚職,仲有可以賺緊錢兼擴充的健身中心,但係度縮到咁的地步,佢的愛情智商真係需要不斷惡補,好彩阿水都愛情大過天,知道男朋友好愛佢,佢又好愛阿龔,所以先可以最初咁容易p圖俾阿龔過到關...再一次感嘆,最後阿龔親自買翻個袋真係乖仔good job啊!
根根個樣
阿龔喺佢心目中形象又再變
阿龔印象1.0 霉過梅菜
阿龔印象2.0 長袖善舞,學識淵博,前途一定無可限量
阿龔印象3.0 唔肯買袋淨係識p圖嘅cheap靚
除咗呢個對比
今集劇組做對比手法非常正
係熊家嘅5%黑松露醬、80蚊牛朳同過期牛奶
Vs
巢總準備嘅原粒黑松露、日本和牛同荷蘭牛新鮮牛奶

仲有p圖vs實物七色手袋

我係阿龔我都淆啦
p圖笑到我仆街
啲咁度縮咁cheap嘅橋真係得總監大人先諗得出又夠厚顏無恥做得出
阿水仲要勁冧果然戀愛令人盲目
阿龔第日可以考慮轉行咗p圖師
平時marketing d poster係咪都係總監你自己p
真係唔理解點解可以p圖都冧掂女朋友
仲要平時個個都覺得阿龔係筍盤
今日好似唔同嘅單位都發現佢係cheap精
形象全毀
根根個樣
阿龔喺佢心目中形象又再變
阿龔印象1.0 霉過梅菜
阿龔印象2.0 長袖善舞,學識淵博,前途一定無可限量
阿龔印象3.0 唔肯買袋淨係識p圖嘅cheap精
阿水應該好了解阿龔嘅cheap精性格
都見怪不怪
想當年嘅禮品包
1. 一開波就鋪Terry/Anita線,呢排我真係覺得編劇們盤棋越足越大
2. 阿工呢招金蟬脫殼真係好勁阿水受個下真係好甜
3. 「媽呢空鍾意咪得囉」呢句加埋個表情甜到痴線
4. 但我都好同意自己賺錢自己使真係有自信啲
5. GYM ROOM驚喜現身

6. 竟然!今集仲可以暗暗鋪埋Terry清!
7. 好耐冇見嘅曹總
8. 但其實我唔想工水曹玩太耐,一次半次就好笑,玩得耐就會開始煩
9. 同埋大小姐為咗生意插手工水幸福插得太多亦唔討好
10. 今集其實對比兩種生活對比得好好

11. KC
12. 由水水係熊家嘅慳家行為睇得出,根本度縮慳家先係水水本性(熊家家教嚟),物質虛榮只係表面嘅追求
13. 同埋屌,水水又唔係未同過金龜婿拍拖
14. 工水係熊家嘅互動真係好撚sweet
15. 捉住個頭望清楚

16. 四眼水
17. 阿工P圖都好可愛好sweet好有新意好有情趣
18. 00 x 大小姐 x 曹總呢個配搭好新鮮
19. 點解個兩個按摩技師盤奶可以倒咁耐
20. 牛聲

21. 荷蘭農場又連戲
22. 阿工見到阿水poodle左個開心樣覺得淆底個樣好cute終於等到佢驚豬嘅一日
23. 3e帶阿工入房呢一下唔知點解有啲感動
24. 廢洋今日助工得唔錯
25. 阿工 x 大小姐唔知點解好好笑明刀明槍都幾好

26. 三太驚喜現身長方形仙氣女王
27. 呢段水曹嬉水 x 阿工買袋,交替剪得好有心機
每次都係最緊張個位cut返去對面果邊,唔到最後都唔知兩邊個結果會點我反而唔覺得咁樣叫做碎,反而係一種手法去營造個張力
28. 路透呢段真係好sweet送禮真係好甜
29. 重點根本唔係幾多個袋,而係邊個送個份心意
30. 賣三太呢個人情真係好大一個伏線點解而家睇開心速遞睇到好似睇Game of Thrones咁
阿水出手俾阿龔反而真係重手,仇人咁濟的時候送貴到癲的手錶,冤家曖昧的時候送過萬的公事包
總監大人其實都就住就住洗㗎
最近買咗幾套新西裝 阿爸老人院都唔少錢㗎
其實覺得總監大人一開始真係覺得唔需要買 因為水水喺佢眼中孭咩袋都咁靚
同埋佢應該知水水屋企有好多個channel
所以佢先問洋洋 女仔真係咁鍾意新出嗰隻channel咩
最後真係去買證明總監大人真係識諗啦
根仔呀 呢個女婿盡得你真傳呀
你之前咪又係畀幾廿蚊零用阿水唔畀佢買袋
仲要條友仔淨係食零食都唔食你熊家地獄料理
慳唔少飯錢㗎
佢開新劇
係西裝絲嘅recap呀
今集捉住個頭望清楚個下真係閃爆
David喺cafe都忍唔住開聲停止佢地旁若無人咁放閃
而熊家人好似已經有曬抗體
唔通因爲日日都睇佢地放閃睇到慣曬
見到淆底龔同爭氣龔真係好感動
今日龔水黨全部人一齊老懷安慰
由主PO搬過嚟先 暫時最鐘意連返報仇記呢下

其他GIF努力中
宜家阿龔真係日日上熊家
之前先有連登朋友話好似唔記得總監大人開左間gym room.今日即刻出
其實今集最爽皮就係睇龔燁淆底
抵死兼爽皮

水水明明都好想要袋都死要順住男友話自己賺錢自己買
Vs
阿龔最後為守住愛情而買袋

係愛啊哈利
拖鞋都買埋咯
遲啲Tree Gun分分鐘叫阿龔放定幾套衫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞