[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (36) A73/R3 記得更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我記得你有55.8
兩枝比較呢?我仲未落決心買b40
55.8都唔岩我用,純粹想睇下比較
等埋三陽出果枝45再睇睇
係,計sharp 應該55 sharp
40好在最近對焦距離近,影人影細品
同埋硬係覺得40既色比較自然
係咪會出埋支70200 e mount?
未,但出左其他廠既35150
呢枝好似好正出Emount就好

琴晚貼完 機頂貼衰左起泡
巴打呢隻銀+黑係邊度買
用左幾耐時間整,我都諗住買
我問過天祥話6月有,依家已經可以訂定排隊,價錢未定但大約同2875差唔多
淘寶copy左life+,可以淘寶買
我之前都係life+買,因為果時未有公司出
整幾耐要睇人,但佢有哂教學點貼
大約2hr
開左靜音快門?
賣唔賣15f2換1728好
thx 巴打
睇你有無變焦需要
如果比我簡會簡1728多過15F2
一黎係變焦, 再加內變
同埋我自己覺得17都夠哂WIDE
之後再補枝定焦35/55就Perfect
利申: 用緊1635gm
買咗支二手1635z 用住等龍仔
上次講話買A7R3 已經買左
想順便買多支laowa 15f2同埋sigma art 35mm, 但係點解google唔到有sigma支野
要打埋E mount
a7iii夜晚上gimbal都夠用
A6000 有一機三鏡 (1018 , 18105, sigma 30.4)

諗住upgrade a73
係咪應該去sony trade-in + 分期大法, 之後買支水24105
定排隊買t2875
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞