[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (36) A73/R3 記得更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
保養方面唔需要擔心
買完登記果陣填係朋友贈送就ok
因為sony果度無得填pricehk既鋪
去SONY一定係分期
即係行水都冇分別??
3種貨
特約行
非特約行
水我諗唔得啦,一係你問返佢地
佢要打返機身/鏡身code
我買親行都得,水未試過
非特約行分別係咩?
喺個到填返pricehk嘅舖 同填朋友贈送 有分別?
點解要分期嘅?
因為免息免手續 慢慢每個月比無咁肉痛
上肥花大把二手老收萬寧 我賣慣 所以放心一定有人收
6.4k分期每個月比533$
咁你點都要比6.4k 差在即時比定每個月比
一年後完左 你可以再分期多枝鏡
個感覺好似無咁內肉痛囉
新手打算upgrade支標準變焦, 打算入T2875
但係支kit, 我覺得質素都唔差, 除左光圈唔夠大
係唔係真係值得俾舊錢升級? 定係入55.8/85.5先比較好?
都係果句
2870,你用開咩焦段?
如果55左右,咁咪入枝大光圈55.8
因為你入2875 2.8又係用開55 得2.8邊夠呢?
但如果你段段都用,又想大d光圈咪升級2875
如果錢有限,唔升級影人像多咪85.8
你有定焦大光就會少用到變焦2.8
85.5係邊支?
typo 85 f1.8
明白哂
因為你係肥花要比多3% 分期 同比CARD 都要收charges
Sony 唔洗,
SONY 比credit card 儲信用卡積分, 分期免手續,
另外會員1蚊儲1分, 5000分換150蚊sony cash去返SONY買卡買電

如果平手既一定去SONY, 同SALES服務好好多, 唔會西你/呃你
我係四寶買完都係非特約鋪果到填返四寶
第二日就收到email確認受保
最後計哂所有野相差$1-300我都會寧願簡sony
買野最緊要開心 其他鋪無乜after service
同埋sony而家有會員儲分係幾正
可能而家得
好耐之前買佢叫我填朋友比
serial no就跟返單就ok
如果放a72連kit既話會唔會有巴打肯收?
有冇改機先
啱啱發現sony 個網冇得睇邊間係特約
有冇網址?
我相信冇
THX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞