[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (36) A73/R3 記得更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
一路用開B25,已接受佢個特別既外表
早幾日入埋B40, 兩支都好正

對焦及畫質都
幾鍾意B40既色水,偏自然
係衰個hood超易花
其實b系個樣連hood用其實幾好
不過呢d外表野永遠都係各花入各眼
粗略咁講當sensor 40m px
兩枝鏡一枝sharpness係20m px另一枝係36m px
用後者影睇張相會sharp d
知唔知Sony Online Store買有無得退貨?
呢個唔係百科全書
點解唔自己打去問呢?
你自己買野要負返責任囉
打咗去話無
二手放出去實有人要
明白了 感謝你
其實b40同fe55都係好鏡
兩枝焦段有差距用途都唔一樣
唔好因爲人講兩句第二枝鏡好就話換
真係自己先知
我以前都受人影響
後尾用得最多同鐘意都係~35-40焦段
想八下你地啲custom制會set 黎用咩?
更新左快門有eye af 之後空左啲制出黎
想問下apsc 長焦有咩推薦?
用緊r3 ff d 長焦太大碌,完全冇意欲拎出街
你意思係想用apsc鏡插落r3?
靜音快門,安全快門速度,eye AF 人類/動物
另外鏡頭個粒制多數用咩
點樣set係可以一鍵 安全快門速度?
A7ii 同A7iii個分別真係好大
早兩個月用A7ii幫客影相真係10張炒4張
今日再用A7iii做同一樣嘢絕大部分都收貨
仲要有Eye Focus真係無得輸
甚至幫個好細粒嘅BB影都對到眼
tamron 支2875 又延1個月
仲加左三舊
買住水貨24105用住先
對焦又快,畫質差唔多,焦段更廣
光圈差一級可以推高少少ISO彌補
等龍仔到貨之後對比過2枝
鍾意邊枝就賣另外一枝,唔會蝕幾多
請問A6400有咩長焦變焦鏡推介?
普通使用 唔要巨龍
宜家(26號夜晚9點06分)
成班嚮旺角星際肥花講野大大聲既果堆毒撚係乜野人?
買左支sigma 35.4 art fe雖然好重不過幾正F1.4都好sharp,唯一可惜既係啲bokeh有洋蔥圈。
得枝貴到仆街但同人地千幾蚊枝一樣質素的7x-300mm
爭1.2光圈夜晚影差勁遠。。。
扯高近三級iso.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞