[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (36) A73/R3 記得更新

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
淘寶幾十蚊
成日話2手有改機 乜真係好多傻鳩搵人改機咩
睇吓葉蛇啲Post,同去茶記觀光。
原來整左過萬部
其實咩係改機?
好似iPhone果類拆零件出黎換上山寨野?
改cmos 玻璃
有無咁多丫
d5都有人改 你話呢?
改翻呃人?
咁鏡會唔會?
葉sir 話佢自己改完仲好過sony 原廠
新手,應該買a6400+18-135kit,定a7iii+kit去旅行好?
去邊旅行呀?可能要超廣同大光圈,唔係標變㗎。
去德國自駕租架Volkswagen 定 Ben屎好
好似係
同埋建議你掃吓apsc同ff啲鏡同配件咩價位,有個概念先 
D 傻鳩聽話改塊玻璃好過原廠
鏡應該唔會既
改紅外攝影就話姐
儘量想一機一鏡,筆直萬八樓下,如果a7iii kit影出黎同a6400 kit差唔多既話就當然買平啲好
計哂咁多牌子應該有
但都係好少數姐
我又覺得二手唔太驚既
D手勢實差d
Apsc支18135同FF支2870唔同層次㗎,仲有都係嗰句啦,你去邊旅行想影咩先,一機一鏡有無考慮過RX系列呀 
如果淨買a7iii kit set, 唔再買其他鏡

我不如拎呢14000蚊 買fuji 加堆定焦
買得FF起碼預兩枝鏡
A7iii 全新好似14K,同人買枝二手2870約1K
仲有3K? 比多2K買多枝55.8/ 就咁買50.8
應該夠巴打玩
再唔係你筆直2萬,夠買龍仔2875.8同A7iii
其他鏡慢慢再補
其實買得可換鏡都甚少一鏡啦,真係鏡頭蓋都係玩完一大輪先有呢個習慣。
新手,又去旅行,6400 set 啱你多d, 輕便,一鏡到底,唔會去個trip 就怕左帶機,對焦又好過a7iii, 超廣用全景mode 玩住先啦
睇黎應該都係想買6400,平時影小朋友,佢地走黎走去手機根本影唔到,旅行又可以用,返到黎平日又可以追住小朋友影,6400個對焦好似好正,應該夠用,多謝各巴打意見
a7ii慢好正常啦
用a7iii爽好多
有筆直就出埋1670z買二手都平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞