IT界討論區(61) IT狗1001無人要

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
都係既 其實in你果陣大概都知你咩料子 如果明知你差都照請 可能佢係你身上見到其他值得請既野 所以最尾請你 肯學肯做應該OK既

咁當然唔排除有D仆街公司等人用係人都請,但如果係咁你in果陣都會feel到掛
唔使返工就嚟悶死
十連休點算
話時話,各位是咪要過probation先有AL同full paid SL?

之前做過既都要,個fd轉去間bank冇講話要重話要清假被迫放 咁撚正?

好記得之前未過proba 真病,睇醫生冇得claim放SL冇錢
ex boss 話係因為態度好同請唔到人

當年個coding test 只係考一句group by
我loop往行 select
ネトゲ廃人
真係應該多謝間公司畀機會,呢樣野好基本,見新仔唔識我一定屌柒佢讀屎片

極低人工另計
淨UAT FG應該15-20K? 好似通常大企業先有UAT 發展路向一係就BA一係就QA 如果係ISV/VENDOR 既話應該唔會有純粹UAT 應該淨係得QA
有冇人做過日本microsoft MSD intern
談吐吹水都係一個factor吹到一定會好比心機學

當然運氣都係一個factor
都係架 除左P仔 仲有其他位都好等人用應該 CS出身既一定會想做番P仔 咁其他位點算
我試過d 細agent 的都係咁,
不過果d 太細間就唔開名了,
因為遇上的機會唔大
咁都要識sql先識ef既,唔理解sql寫ef會亂黎 唔係咁易

btw 點睇SP流 做過間fin所有db query全用SP 複雜到抽筋 幾千行一個SP都有
香港最鐘意用d powerful野用埋落d濕雜野度重要誤用
正wor 可以養老
例如?講緊邊樣
Occasional business travel to the Mainland of China is required
可以同人講出TRIP

上去順便dup個邪骨
幾百蚊叫個18歲酒店G
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞