做過一排HKT GT, 你問我答

780 回覆
189 Like 9 Dislike
想問問咁多位巴打 , GT interview 係會全英文定係中文 ?
佢有個post 叫 marketing communication officer (event team) 伏唔伏
in 過ict gt 唔收我有冇機會可以再報多次
想乞份工
無second in?
巴打講到有in就實收咁 GT program真係咁易入咩
話晒報既人一定多過佢收既人
今日in完 自問表現正常 唔知有冇機
呢個每年收幾個咋 位少報既人都少
冇人講好正常
Pccw / hkt 真係有手有腳就請
垃圾都請
老電某些project會壓contractor價壓得好嚴重,。。結果就有笑話發生
老電其實有能力就唔好用外判 尤其老電班做左好耐的老seafood,做野好多時重差個班外判。而老電用壓價方式去減成本,搞到熟手又有能力的外判唔幫老電做,結果留係到個班外判和留係到的老電人鬥hea
3大 2nd low 文科報咗consumer group 仲未有interview
李家根本無諗長遠,不嬲壓到條數靚仔,之後想賣咗佢。
不過被人阻止咗佢賣差麻,有得買入,無得賣出。
所以最慘就係班老實做野,但就遇到老電長期積累左怨氣又唔會走果班人,好彩就只係辛苦d,唔好彩就等做炮灰
呢個真係岩, 識得某D NPO日日番去冇野做剩係食玩訓坐, ePDR次次都6分bonus玲哂咁制

相反某D team chur到仆街4分已經皇恩浩蕩, 比manager/AVP/VP又讚又盛先得5分
其實班外判都唔多想幫老電做野, 不過勝在老電個名響, 識得有D真係半蝕咁做, 出價好低
我三大18grad
apply 完 no response
GT係咪容易d食女?
我知幾年前一間做內部support的外判。。就係搵唔到食。。老闆就消失左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞