做過一排HKT GT, 你問我答

780 回覆
189 Like 9 Dislike
30號second in左份online shop ast merchandiser
個line manager話唔會involve package果part, hr會今個星期聯絡我傾
今日都未有call是否皮已收
到依家都未有offer 係唔係代表沒機會啦?
幾時in?
4月頭
engine GT?
有冇人繼續爆工程部黑幕
有,最近收到風某d 守機樓既team 會逼走d GT, 叫佢地自己辭職
其實佢地咁做
對個gt都係好事
守機樓前途係點大家心照
都係既, 但各取所需, 有D人真係諗著做過世你又逼鳩人走, 有D諗著上位你又比佢做D重複性上唔到位既工作

老電個GT program最垃圾既地方係根本冇好好比GT揀入咩team, 講真憑interview講自己強項再派TEAM, 果陣都唔知D team做咩, 何況有D部門e.g. field根本連rotate都冇

守機樓係冇咩前途既, 不過勝在真係冇野做, 玲1,2年讀個Master同考番幾張cert再出黎都唔錯, 出到去外面做野又chur D根本考cert讀書既時間都冇
知唔知hkt 幾月宣佈 加/唔加人工
有冇人知commerical group sales and marketing 工作環境如何?
我都想知🤭
一直都唔會知
你自己諗深一層
telecom野可以點樣收人錢?點樣賺錢?
你就知道呢行喺香港係冇得做架喇

唔駛行咁遠
篤過去電訊台
3舊水4g一個月任用
全部都話貴,不了
俾嗰舊幾水一個月
食碗拉面嘅價錢
仲好意思屌地鐵隧道load空氣
又唔諗下你架車7-80km/h,仲要一巴士/車箱百幾人起碼8成日碌緊手機,仲要加埋個鐵皮罩住架車

仲大把人諗緊pre paid card 慳data
普通人客算把啦

最賺錢都係公司客
我有engine GT offer 好似好缺人咁由written 到panel in 都係兩個星期內搞掂
個offer係幾時出?
電訊行業就係鬥平
用家好少分到通訊質素

所謂啲新技術,最終目標都係降成本。
當你做嗰d野係下下同人鬥平
你份糧都係喺度同人鬥平

所以就算入老電
都要識揀
緊係揀賺到錢嘅做

負皮嗰d我真係好想知係咩心態?
定係鬧親你d用家,純粹入黎擺低就走?
咪話我唔教精你

岩呀真係好難做
行街見到街霸果啲價錢點會賺到錢
狀況果似當年蘋果做爛市咁頂到人地頂唔到為止
成日癲撚左
唔係獨市都唔撚使咁下話
有冇人可以share下media group伏唔伏 會rotate去nowtv&viutv嘅marketing 但係聽人講好難跳返出去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞