做過一排HKT GT, 你問我答

780 回覆
189 Like 9 Dislike
以前入嗰D GT上到G09 根本冇可能有30k
呢個post咁多正皮
退休番去做
係咪有做dark fiber 果team
果team直頭唔係under KLN囉,更加唔好講OPS不過個人就坐KLN咁解
8樓?
留名
講左好多老電員工心聲,老電養左香港咁多人一人一個正皮都浸死你
仲好記得第1年最後做GT review, 兩個manager叫左我入房, 佢地話我GT黎講都算係最TOP果批, 係大SIR面前present都表現好好仲比大SIR讚, 吹到我曉飛, 又話我應該會升得好快, 果下聽落當然幾開心

正當我以為GT分好高果陣, 點撚知得果5分
知唔知5分係咩概念, 5分係我自己條team所有GT每年有既分數
5分係同屆GT入面求祈抓個都有既分數
5分係最top果批, 咁6分7分又代表咩? 最最top同最最最top?

屌你老尾由果刻我已經唔撚會再信乜鳩manager講既野, 分數同人工先係代表你自己既價值, 班所謂管理層讚你兩句冇成本, 你玲幾錢人工同幾多分就係佢地班友覺得你值幾多, 大家自己睇路唔好比呢D說話蒙蔽雙眼
push, 推到老電收唔到GT 要抬高個價
想問下入面做data analyst 喵情況
想問下入面做data analyst 咩情況
收到cpe team gt interview
有冇巴打講下
上個月in 到宜家都未in完
都係上個月in 完,未有offer 係咪已經派哂
CPE咩都有得玩, 佢地有隊人玩AI睇落幾把炮
咁講真, 你夠料入兩電一鐵或者其他20K+人工既GT program都唔會入HKT啦

不過最好笑係永遠都會見到D first-hon GPA3.5 or above既黎, 但佢地永遠唔係ePDR最高分果批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞