做過一排HKT GT, 你問我答

780 回覆
189 Like 9 Dislike
我果年請得一個
依啲Graduate Termination黎,根本害人不淺
凡事總有因, 咁都升唔到可能係自身問題
咁入hkt gt都係因為本身搵唔到更好嘅offer啫
正常fg 駛鬼狗衝佢個18k
Regine?
師兄都識?
冇U grad 差唔多,有U grad 唔太正常偏低左
我係講普遍情況,老電黎講應該算高
要跑數又升咁快得佢
正唔正
咁睇黎我都係收皮啦
講下面試係點,起薪人工同其他dept GT 係咪差唔多,詳細少少實際做d 咩,前景係點,邊d team 好之類
想問下ICT嘅話入Infrastructure係咪無前途?做野閪?
外表ok好高好瘦
性格好難頂
開會刷晒鞋屌自己啲細屌到仆街
不了
話說如果要調department 係咪要過半年冷河?
完全唔需要,唯一需要既係你轉team 既決心

好少少既就搵到對面team manager / AVP接你再同自己team manager. 傾

走得冇咁好睇就直接遞信話調team

但一定調到
我講得唔好,I mean係part time調過去做gt
GT只能full-time做, 基本學歷要Degree, 你可以照報GT program等in, GT program有佢獨立一套筆試同面試
我知啊,所以咪問part time轉去full time gt使唔使過冷河,我諗住u grad左搵唔到野做可以咁做
唔需要, 轉公司先要, 但其實你過唔過冷河應該都check你唔到
但係之後想入返hkt engineering 係咪無咩機會?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞