做過一排HKT GT, 你問我答

780 回覆
189 Like 9 Dislike
做radio已經唔好景左6,7年
只會差落去
全香港operator+vendor都係人工低兼轉唔走
有無人做過九龍灣commercial group
Agent介紹比我
當做到第4年 好彩升到G09
計落都係多左8~9k人工
4年前gt應該得16k
即係老電入面既人中之龍 俾到盡都係得25k???
師兄做RAN team?
醒目,係咁上下,識得有GT 做到G10都係28k
點解入職G05會俾人睇唔順眼?
有其他position低過呢個數?
前邊都有講過,係出手高低既問題,銀行夠係得果幾間,但人工出得高過telecom 好多
比個例子你,識得有u grad 學生入non-GT post 入黎係G04起跳,仲冇第一年必升,你見到班一樣學歷但升得快過你既GT 會點

再比多個例子你,有GT岩岩入去係跟個G07 supervisor,半年之後manager 已經將個GT 同個supervisor 分離比個GT 自己“名義上獨立”, 你係個做左差唔多10年既supervisor 比人落面會點
都算係嘅
宜家好好彩唔駛再做
G09 頂薪可以去40k架
你有value既 你要走加50%都可以 我有個同事就由加17k到25k
nop其實即係咩
轉左行?
聽過請SE 可以去到45k, 問題係你on 居居等升職唔會有
17k 本身已經係under paid 啦,25k 先係正常0-2年經驗既價

極端d 講9k 加到18k 又係咪加好多

不嬲講緊老電出手低,你反抗先加番正常比你
Fg 0經驗點樣25k
HKTV mall 請fg programmer 25k

新鴻基fg programmer 24k

HA programmer 20-25k

MTR+兩電+迪士尼GT 都係20k+

點會冇
Network Planning and Operation

planning 同 operation 兩大分派
唔知,識好少人,不過聽講流失率都高,睇路
請問通常有final in既話大唔大機會入到?
有手有腳都入到,老定
老實講 啱啱出黎做野 入到hkt gt ,,其實幾好,多training,多野試, 真係唔怕辛苦學多d,搵自己發展方向。對之後工作發展好有幫助。留唔留 值唔值留 candidate完左program咪自己決定,成年人自己有思考能力。

唔需要依家就講到hkt點差唔好入既,長做人工一定加得慢,間間都係咁,唔過塘唔肥。但係入hkt gt,學野同reference都會好
而家起到等消息一日無offer個心都唔安樂咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞