國泰航空收購香港快運

550 回覆
213 Like 12 Dislike
佢仲有HNA條數要清
超貴
運貨加少少 都唔會加你個機票啦
傾唔掂又出新聞?做市?
其實50億算執到,間公司又唔係賺得多錢,其他人根本唔會出咁高價,條友咁都唔肯賣真係on9
舉個例啫,重點係細port 啲貨丫嘛。
仲有peach 瘋狂sell嘢好撚煩
???????
阿爺一出聲
條友就要收皮啦
冇阿爺祝福呢單野點成事...
係中國先會有代客泊車惡過車主
睇黎好快被自殺
坐你個比喻幾正
講到全世界得返因航咁
交易的理由及好處
由於國泰航空與香港快運的業務及業務模式在很大程度上可以互補,交易預計會產生協同效應。交易代表國泰航空集團以具吸引力的實際方式支持其航空業務的長遠發展及增長,並致力加強其競爭力。公司擬繼續以廉價航空公司的業務模式營運香港快運,作為一家獨立運作的航空公司。
部份日本人都坐UO唔坐peach
明顯係有人釣高來賣啦,海航唔賣邊有錢找hx 同國開行條數,冇錢找你覺得佢其他啲債息會點?火燒連環船丫。
1.單收購主要原因係經營不善,蝕錢要搵人科水,因航要你加冇得 say no,香港文化就係追數,加價

2.國泰未有廉航,而香港得一間local 廉航

3.淨係睇航線快運cover左好多港人常去嘅地方
外國廉航有冇我就唔知

4.廉航都可以壟斷,事關 peach ,jet star 尼啲名一早臭左,搶去程冇回程都得,邊個諗出黎

大部分買廉航嘅人first image 係 HK EXPRESS

唔係想罵戰,但基本面加價係無可避免,由其係香港嘅壟斷式經營
惠康百佳 你可以問人點解唔去759/hktv
地鐵 領展 尼啲,你點避
鐘生啲股份你地覺得真係佢自己嘅?
係海航經營不善先要賣仔填氹
本身單計快運自己係有錢賺
唔想轉機加果一千幾百,嘈啲乜丫。
香港國泰快
加得幾多 如果你lcc加到full service咁嘅價 我搭返cx唔好?

人地要食哂你班budget 客同business
你加得太多咪令到本身冇乜錢但又想去旅行嘅人 走去揀第二間公司
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞