國泰航空收購香港快運

550 回覆
213 Like 12 Dislike
海航欠快運嘅28億錢; 名義上國泰買埋快運向海航追28億債權利,所以先好似50億咁多
實際上國泰只係用22億去買, 好似係
唔係喎好似係level b 已經可以出business 喎
其實因航依家先搞廉航算遲
人地ana 新航 華航一早已經有
25J 25F 緊係得
普通office level B 邊有11J, 你教我禁
同埋就算foc11都唔係confirm架啦
可以一次去耐d
咪唔洗成日搭廉航
25J我散仔都㩒得
一日未閂機門都唔可以笑到最後
試過坐底咗都要lan添
方丈國泰專頁暫時未講呢單

https://hk.on.cc/fea/cx/
Peach同雲尼嗱都係收購
國泰一早應該搞廉航喇
食埋個低階market
咪係。台南高鐘上100蚊啫
A320 全uo?
A330 all ka?
所以係航空嚟講,香港個地理位置真係幾靚喎
Peach 同Vanilla某程度上都係ana自己搞
Peach係合股ana搞 同最大股東有控制權
Vanilla係之前想同air asia搞Air Asia Japan 點之搞唔成 Air Asia 撤資 Ana 先轉左佢做Vanilla Air
飲緊 welcome drink 比人踢走都見過
咪玩啦 咁ka飛大陸 low demand都開架330過去?
上日本4個鐘 落東南亞2至4個鐘
落澳洲9個鐘 根本仲好過新加坡 不過係香港on9
Hi👋🏻
因為先前CX接觸過HX
好似傾唔成,然後突然就收購UO
所以咁諗姐。
HX過到手頭上呢關 可以玩四個煲五個蓋嘛
UO太垃圾 我坐過一次就唔再揀
廉航係大勢所趨
搞得成一代Air Asia Japan ,用過Air Asia 個brand ,營運開線無耐ANA全面收購,改vanilla 。
現在有Air Asia 2.0
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞