國泰航空收購香港快運

550 回覆
213 Like 12 Dislike
半夜4班倫敦
咁如果加左價班港豬唔坐 去第二間玩呢?
你個名臭 佢地幾平都會坐啦
佢地只係會price sensitive cx而家做緊方式只係食埋最下層既客 成盤數就靚靚仔仔 佢有咩理由要加價做死自己 同埋航空唔似普通行業 國外都仲有好多公司飛黎hk
我只係會覺得冇左幾百蚊既mega sale 而係繼續玩而家去日本1000幾左右既票價位
好明顯佢當正自己有份,講到係自己親生仔咁。估計佢喺談判過程中比人無視,所以依家為啖氣玩嘢
仲密過紅隧口等118
巴打手水清
不過等佢真係加先講都未遲
海坑無底洞 要錢救國
因管理不善 冷手執個熱煎堆
中聯辦反對 話英資獨大 加票價
律師樓話交易前收數先?
海航 vs 中聯辦
想分多舊錢
你以為有好多
不過你試吓逐個destination check吓?
你所知嘅嘢其實好多都係海市蜃樓
uo其實加左價好耐,一早已經無曬以前d$68飛
大婆女笑二奶女,擦存在感姐唔抵人有佢有
第一點CX group係航空界乜公司都有 地勤至餐飲 加上係香港bargaining power極大 經營UO成本正常可以降低 LCC business model就係要成本低賣得平 CX收佢返黎其中一個目的係食埋LCC市場 加價可能性應該係低 唔變就最大機 加價就冇乜可能 除非佢唔係用UO黎打其他LCC

第三點UO好似冇乜高demand航線獨市(?)

第四點太subjective
羽田redeye算唔算獨市
你睇下因航旺季正價機票幾多錢
因航 vs 快運 嚟緊個復活節東京

好明顯剷除 做爛市嗰個係咪賺多啲
以前真係搵港航機同空姐救命
其實扣除海航欠香港快運28億元嘅欠債,實際上國泰只係比用大概20億買UO
ka唔係飛緊咩?
航線上冇太留意 所以加左個問號
唔算啦
呢啲slot肯入紙就approve
羽田有啲難喎師兄
國泰個d未又係mk
空姐空少想幾高級
midnight/early morning timeslot喺入紙就申請到
5班仲有Gatwick
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞