國泰航空收購香港快運

550 回覆
213 Like 12 Dislike
最撚搞笑就係搭uo班乞衣粉皮
響度ff話搭uo儲am,咪撚發夢啦on9
搭cx買平飛o class都無得你儲啦
仲話搭uo儲,都on撚99
係鬼咩, 國泰有 29.99 % 係中國國航

太古股份有限公司 (45.00%)
中國國際航空股份有限公司 (29.99%)
卡塔爾航空公司 (9.94%)

單睇呢張圖
鍾生係UO最大股東 如果佢話唔賣就可以唔賣
究竟鍾生係未海南佬
D股東亂到呢
快D公開埋廚叉背後關係
肯定仲亂
多謝巴打分析
呢方面真係唔熟,要聽下D內行人講解下
本身同蒙建強都係幫HNA做keeper
之後派系鬥爭,狗咬狗🤗
其實一直想問好耐
CA揸住CX~30%
CX揸住CA~20%
咁係咪即係CA capital一直大過CX
咁搞法CA永遠得益都大過CX?
大陸公司好興呢套疊法代持股
實際鍾生係死左海航前董事長王健既人
但王健個派已鬥輸左
好啦,咁代客泊車出來話死左既車主唔賣?你信呀?
依家已經係內部鬥爭浮面,浮到想拖死成個集團
其實諗諗下覺得以前海航以前揸fit人都幾勁
淨係一間香港快運佢背後嘅股權已經咁複雜
仲要好多單交易都係蛇吞象

海航旗下n咁多公司物業 真係要好識駕馭人先得
先唔好講賺唔賺到錢 淨係控制到人際網絡已經好勁
所以最後被失足
係囉,最後佢咪死左
海航個期出事都係因打老虎動到王歧山
王歧山死唔去重坐住係度,但佢既支派就無左水喉
你有幾可會見一間戰略性航空公司,會由佢死左佢?
大陸六大航空公司都同軍區有關,就係得海航一間無背景都發到咁大
成件事識睇透,你都讀懂一部分國情啦
國泰有幾多國航股份?
慶祝收購整番劑crazy sale
一舊水來回東京
睇下有幾爆有幾狗衝
本身支那中航集團CNAC(幾十個名唔知點叫)有10%國泰股份,講緊未收購港龍時期
快運
uo真係多支那人
大行唱衰話收購價過高
唔係點入市
唔係好事. 到時加價
的確係,老母又冇飛機資產又冇老母城
但唔買老母佢一定拎唔到AOC做廉航
睇番國航上年第三季財報--18.13%

但係相反國航持有國泰29.99%
所以我覺得呢段關係唔係咁平等 國泰好似比國航食住咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞