[突發出] FINAL FANTASY DISSIDIA OPERA

1001 回覆
9 Like 1 Dislike
其實佢出70覺順便做埋手術 已經令果咋角色脫胎換骨 我覺得還好啦
感覺上70覺係用黎調整返角色平衡而唔係加強所有角色
依SE既往績, 冇三年都唔好諗必殺技
脫胎換骨還脫胎換骨, 都係用果啲技
天娜今年2月出EX, 11月中強化
等到出年70覺都未有新技, 然後再排一年......
叫啲為角色而玩既玩家點玩落去
叫你fram齊所有角色兩隻召喚獸加全覺醒先出必殺技畀你玩 一年時間差唔多啦
新玩家lm
最近幾次cosmos 好在有光戰先過到
睇黎我運氣都算唔錯 (少ex武但過關人物都有抽到)
呢幾次抽極都抽唔到ex,冇哂石,唔夠過
70覺又冇勁好多 但d關就難左好多
棄晒啦大家
Cosmos真係難,想抽ex,抽極唔中,真心黑,遲啲有得換一把,要諗換邊把,好似光戰最有用,抽極都唔中
如果睇效果既話應該係雷霆果把最勁

光戰果把補血之外冇乜用 得2hit
撐高cp囉
光戰冇ex 還可用
遲啲佢開13代同10代雙EX 池, EX機率變相雙倍
兩把中其中一把都夠用

單以ex效能計, 雷霆 應該最扺抽, 充能快, 多段HP, 推推, break 對手送一次免費技能仲要免回合數....
根據往績, 有特異功能既角色: 推推 / 飛機, 最難被淘汰, 等倍ex都唔再令人驚訝
我覺得太少角色有特異功能 太多都係dps上發展 但冇乜特色
要有特別玩法先過癮架嘛
個人覺得玩法特別: Rinoa 王子(改完之後幾特別,要諗計維持零距離)小醜
笛妹 雷姆 洋蔥 阿禮榭
想佢出d比如可以挑釁後無敵一round呀
有幾個形態可以變呀 迷惑敵人打自己友 之類既角色
雷霆嗰把我有,咁我都係睇定啲先換
而家用雷霆打cosmos夠唔夠打?
點解我見冇咩人用
岩岩手術完 應該夠做 s級角色
之前雖然速度快又識推 但dps太低 冇突破上限既能力
依家應該有既都有啦 70覺埋應該變熱門角色
X2

最想抽香草
而家只缺分氣手, 魔法同物理都係, 唔缺攻擊手
但比我抽中雷姐 唯有睇埋YUNA先
雷姐依家插隊插到傻 十turn佢佔左78turn 打既傷唔高但累計落去其實好撚高傷
出埋70覺真係不敢想象
有冇咁好彩呀,抽兩次5000石加廿張卷都冇一把
完成左Yuna 池 另一個都落左成兩萬鑽抽
一堆屎 冇ex
不過諗諗下又有d後悔 果兩隻改完都仲係廢,tina叫好d 但係有條件輸出太麻煩 ex技又廢
可唔可以退返兩萬鑽黎

yuna ex雖然型到爆 但係都好似冇條件升上一線輔助
兩者配飛機都應該有唔錯效果
yuna 幸好有特異功能, 補氣補血, 延長buff, 消debuff
自然會有用佢既時候
可以取代我用左大半年既貓, 抽左我3次十連都值得
共鬥冇用 但打cosmos持久戰就好神
唔太有衝動將yuna升做究極體
蘇菲完全比SE遺忘
一二技冇強化, 三技得一劑
但我抽到ex , 都是會盡升的
俾哂D黃晶Ramza
EX又抽唔到,斷章又過埋
蘇菲同Yuna要轉職做倉務員啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞