[突發出] FINAL FANTASY DISSIDIA OPERA

1001 回覆
9 Like 1 Dislike

第三個點解?

唔可以被怪Break, 玩hard mode應該全都係要咁
唔明點打死啲怪

唔明你點唔明
break你當係攻擊力&防禦力
hp就係血

屌 一定要閃緊紫嘅hk攻擊
普攻打唔死怪
唔明點打死啲怪

唔明你點唔明
hp就係血

屌 一定要閃緊紫嘅hp攻擊
普攻打唔死怪
push
Cloud真係好勁
成日用凶断り爆啲怪
Cloud真係好勁
成日用凶断り爆啲怪

招技兩下普攻加下HP攻 好正
push
唔明點打死啲怪

唔明你點唔明
hp就係血

普攻打唔死怪

閃紫色只係提示果下打得死對方
你調轉左因果

普攻打唔死怪

閃紫色只係提示果下打得死對方
你調轉左因果

有時怪條brave max左都會紫色
d仙人掌好很煩

??????????

突滿把野之後可以拆把野個相性加成出黎當passive咁裝上身
可以想像成可以用破壞之劍但係被動加兇斬攻擊力同麻庳機率

4星以上先可以?

如無記錯四星以上武先有相性
push
60000石得兩把5星
隻game幾正
有用腦位可以認真玩,有無腦位可以做嘢時掛機
角色係送嘅真係玩落特別開心

希望活動多啲素材送,或者可以刷複數4星裝
(唔奢望5星,寧願佢送4星,或者勁既相性技)
不過悲觀估計多數係送防具,武器開新pool要抽

想問各位洋蔥係咪一二技會互消效果
係嘅話咪好戇鳩 中左佢把專武buff一技
但如果開二技會消的話

打到第五章一半左右...仲有5000石等聽日抽squall好

打到第五章一半左右...仲有5000石等聽日抽squall好

Cloud, 拳妺同貓耳都中哂專武專防
儲左25000準備allin Squall
隻game幾正

但如果開二技會消的話

係,洋蔥就係咁用,本身Dissidia原作都係咁
呢隻game所有魔法劍士,除左Vaan之外個個都剩係識扣brv唔扣血,兩頭唔到岸
[url]【心得】克勞德6星專武(有圖有證) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30902&snA=88[/url]

cloud 武6星能力
隻game幾正

但如果開二技會消的話

呢隻game所有魔法劍士,除左Vaan之外個個都剩係識扣brv唔扣血,兩頭唔到岸

老實講...會唔會係魔法=打brave 物理=打hp

Cloud哩d親生仔就唔好提啦
[url]【心得】克勞德6星專武(有圖有證) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30902&snA=88[/url]

cloud 武6星能力

好想抽到上6星
【心得】克勞德6星專武(有圖有證) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30902&snA=88

cloud 武6星能力

好想抽到上6星

上左六星冇bonus能力既我𨳒

雖然話可將相性技能變passive

但我仲會去揸另一把劍?其他劍相性對佢冇用

1999!

但如果開二技會消的話

屌,咁撚伏
【心得】克勞德6星專武(有圖有證) https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=30902&snA=88

cloud 武6星能力

好想抽到上6星

上左六星冇bonus能力既我𨳒

雖然話可將相性技能變passive

但我仲會去揸另一把劍?其他劍相性對佢冇用

1999!

遲啲出把強化技二嘅,課長抽到滿
再遲啲出把攻+1000嘅,課長又抽到滿
再出把白值高+50cp嘅,課長又抽到滿
然後一次過裝哂所有passive

到時我都係得一兩把得一招技嘅5星,入關都係即死
隻game幾正

但如果開二技會消的話

親生係一個原因,但暫時物理系角色 > all

史汀拿招技同cloud 差唔多,但凶斬一場可以用五次,完全係親生仔待遇

Tifa 同 Zidane 呢d玩速度低攻但冇HP 技嘅角色真係等食屎,可能要靠突武先有得威下

親生係一個原因,但暫時物理系角色 > all

史汀拿招技同cloud 差唔多,但凶斬一場可以用五次,完全係親生仔待遇

Tifa 同 Zidane 呢d玩速度低攻但冇HP 技嘅角色真係等食屎,可能要靠突武先有得威下

其實以手遊大廠SE嚟講隻game算好玩
要用下腦就d break
仲要集FF各集主角真係無得輸
當然遊戲性可以再豐富d 等佢d event 同共鬥開放再睇

Leisun 玩晒FF i-xv
Leisu n 無玩過火紋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞