[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (22)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
佢地當然知水水同阿龔有路啦,因為上次崔auntie 爆咗出來呀
今晚首片尾又幾好聽
唔知算唔算係龔水嘅歌
不過照舊分享下
歌名係Vocoder Love- JC Lemay
暫時搵到spotify有
留名
未追晒PO但見大家好似對阿龔唔記得送花有啲不滿
我覺得阿龔對自己有種坐定粒六feel,覺得媽呢空無辦法飛出佢手指罅,所以先無諗到要送花。之後花店都係想送只係有事做唔記得咗留以為自己有留 (有時忙起上嚟漏咗啲重要嘢無做以為做咗都真係唔出奇),起碼佢有努力補救做咗個小學勞作花籃出嚟 呢套係開心速遞所以既然係要玩呢籃花就一定會玩盡佢 (如果係830930情人節拉鐘意嘅人入自己房送花仲唔即刻XXXX咩 不過我唔想睇呢啲囉 )
而且今集睇到媽呢空對賤精係多咗期待,換著以前我估阿水會去第二間花店買咗花保障自己先,而家把口雖然仲係鬧隻賤精但心入面個態度已經唔同咗
始終今集太多嘢又唔只龔水要講無辦法好詳細交代 (連let it go都無埋 )
如果下星期一都未表住咁希望到3月14就表啦
不過開心速遞成日咁出奇不意或者最估唔到嘅狗龔522係表白都得
仲要可以咁遠望過去一秒認到水水
係,仲要搵啱人,但插錯花
其實今集擺明玩大包圍,全體總動員喪玩。
一路都冇話過龔水係主線,只係編劇愛錫龔水線先俾咁重戲份佢地。

有時會好擔心龔水黨放得自己太大,眼入面只得龔水而忽視當集嘅其他演員同劇情,好擔心咁樣會令其他觀眾覺得龔水迷好霸道,繼而討厭呢條線。

突然有感而發,唔啱聽唔好打頭

利申:我真係好鍾意龔水線,所以唔想有人被傷害
日掛夜掛嘅人梗搵到啦
其實搵阿叔前都搞錯咗個
花呢啲嘢,第一次diy,係論盡啲架啦
我覺得龔燁對表白呢個行為
依家係想謹慎啲,唔想下巴輕輕又令水水失望
所以未有一個適合嘅時機
都未會表白住
坐等嚟緊主線嘅發展

編劇如果你有見到呢度嘅post
個啱嘅時機可唔可以唔好太遲
吊引吊太耐唔係咁好
感謝
我見到有人係Stanley ig下面留意話編劇,我係編劇同演員睇到真係會唔開心囉 ,一套sitcom黎講,gimmic位最重要,22分鐘內要做到令觀眾印象深刻幾咁難,編劇係情人節大包圍呢集將龔水放係咁重位於,talking point完全係曬呢條線到,我唔明白有咩好屌囉

站係演員角度我仲幾為佢地開心,劇情同搞笑都可以顧及。

唔敢係大廳講,希望編劇同偽巴打睇到,大部分人都撐你哋嘅用心架
其實今集擺明玩大包圍,全體總動員喪玩。
一路都冇話過龔水係主線,只係編劇愛錫龔水線先俾咁重戲份佢地。

有時會好擔心龔水黨放得自己太大,眼入面只得龔水而忽視當集嘅其他演員同劇情,好擔心咁樣會令其他觀眾覺得龔水迷好霸道,繼而討厭呢條線。

突然有感而發,唔啱聽唔好打頭

利申:我真係好鍾意龔水線,所以唔想有人被傷害
我見到有人係Stanley ig下面留意話編劇,我係編劇同演員睇到真係會唔開心囉 ,一套sitcom黎講,gimmic位最重要,22分鐘內要做到令觀眾印象深刻幾咁難,編劇係情人節大包圍呢集將龔水放係咁重位talking point完全係曬呢條線到,我唔明白有咩好屌囉

站係演員角度我仲幾為佢地開心,劇情同搞笑都可以顧及。

唔敢係大廳講,希望編劇同偽巴打睇到,大部分人都撐你哋嘅用心架
可能佢係遠視,唔係近視
我今日要番工去唔到大本型 。各位去到就影多D靚相來開心share 下,令去唔到的龔水黨有D慰藉。
唔會啦,臨尾佢戴眼鏡睇茄子,
肯肯定係近視,除非近視加老花啦
Agger

以非主線集數嚟講,今次龔水佔嘅篇幅真心唔少,而且見唔到虐位。吵鬧位其實見甜,只要有比較過佢哋一直相處方式就明。講真,唔吵鬧唔作死就唔係龔水啦,本身性格係咁架喎雖然呢pair偶像劇style,但如果求死甜嘅話,實會失望,因為呢個相處模式根本唔係龔水

再者,其他cp都有虐位,就算表面sweet,但我唔係fans都覺虐,龔水相比已經好好啦
麻雀王嗰陣講過係400幾近視

有理由相信為咗貪靚同戴mask所以袋眼鏡算
其實作為一個有400度近視嘅人
我無眼鏡嘅情況下,人多兩米距離連自己阿媽都認唔到
但琴日喺cafe阿龔一兩秒甩面具都認到水水,呢啲咪就係愛囉
係囉
+1
同樣400另加散光嘅表示,
只睇到淺藍色面目模糊嘅人影

一定係愛嘅力量
我見到那些所謂簡體人士留言
我知呢度有好多那些人士𥄫實
一句,唔撚知個game rule 就返上去偉大嘅強國睇洗腦劇
本土Sit com 嘅game rule 都唔知,仲懶係好有條理留言
我覺得一窩蜂去演員嘅social media到留言投訴演員本身,甚至係編劇/其他劇組人員,呢種行為會好令佢地困擾,呢個係佢地個邊嘅風格都係咁話。

上次463佢地出盡心力氹返啲FANS,不斷解話,但又唔可以得失劇組,我已經覺得佢地好難做.......

你話啲好少用social media 同fans溝通嘅藝人就話姐,但明顯stanley同阿蟹都係比較留意comments嘅,好心fans留言個時就慎言啦
去演員IG度留Comments狂鬧真係好唔理智
人哋咁辛苦演出嚟俾你哋睇,你哋一個唔滿意就去鬧人,可以想像到Stanley同阿蟹係有幾心灰
嗯嗯,我覺得stanley同阿蟹真係好有心
會成日開live開畫,又會同我地有交流
雖然劇情真係會忟忟地,但演員都係跟劇本做,所呈現都係角色嘅表現,人身攻擊就好唔啱喇
強國式水軍攻擊,迫人屈服
老老實實,唔啱睇咪唔好睇囉
無人揸住枝槍迫你睇愛回家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞