[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (22)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
尋寶圖忘記了亞龔和曹總是mary姐的追求者
嘻嘻
接龍啲員工成日集體失憶,又或者係心諗抽咗咁耐水都唔一齊Mary姐仲唔係冇人要??
有花,有野食係好
先人祝福就免了
係 I kill you later 呀
蛋撻kim識欣賞
絲打你講一講先留意到
會唔會cafe就係隔離棟大廈
全個尋寶圖都唔會放過佢,世界仔嘅佢, 申請做埋尋寶圖顧問好過,都可以日對夜對,仲可以乘機一齊出去拍拖見客
再來多次優引計畫水水同洋洋掉轉
反正行政指令無得違抗
對於龔水再遇,他們之間變化好大;二人相處方式是有點不同。
我在其他討論區有分析他們的感情成長,與其他cp不同。
開心速遞對各cp的戀愛﹑友愛﹑親情或感情觀各不同。
舉倒︰大小姐送水輝係列苦戀,二人相愛不能愛;無奈發展地下情。jenny,max,john,helen 四角關係如何了斷?
各cp面對難題比龔水更多,其實他們好幸福,有時甜甜地,有時苦苦地;他們何時一齊不是重要,最重要他們已將對方視為the one;睇住龔水在情路上彼此扶持﹑彼此共患難等都是日常生活的一部份。
編劇在舖設上是花了好多心思,20分鐘表達了好多;演員的演釋中帶出了甚麼,大家可會領悟。
相信他們一齊會好快,同時他們相處依然胡胡鬧鬧。
大家記唔記得有-集係阿龔、豹叔同送水輝在後樓梯相遇,當時阿龔上尋寶圖,豹叔好似係去cafe,喺我心目中兩坐樓係前後座設計嘅兩座獨立大厦,中間有走廊接通。
我好無聊,諗埋D咁嘢
強國人不會明白甚麼叫細水長流。算吧
大陸人根本唔明咩叫處境劇,處境劇係發生在我們生活環境中的事,再誇大少少,做成戲劇效果,有笑有淚,生活在這裏的人才有共鳴。
但D強國人,-味要求龔水要甜,唔理劇情人設。喂,個男主角咁啱靚仔遮,都唔洗冇晒個性,唔理劇情鋪墊。一味黑腹總裁愛上窮家女,雨中慢鏡擁吻,呢D叫童話,唔係處境劇。如果幾百集都做埋D咁嘅劇情,-早收咗皮,做鬼到咁耐。
嗰D簡體人,不喜歡請過主!無謂影響演員及編劇心情。
男女主角咁啱好靚仔靚女
翻煲514其實我好鐘意花店個幕
龔總監一出場好眼前一亮
仲要佢全程攬住紮3888同水水講嘢
個畫面太賞心悅目
我有睇日劇韓劇只是偵探如相棒,鄰家律師等劇,愛情劇唔會睇。
開心速遞是講每天不同事發生,好似者英被騙﹑飯腳妹等都設身問,有時會令人微心會笑。
強國人不會明白,同佢哋嘈多餘,我覺似對牛彈琴
白色高領個件打底襯咩都會變到勁靚仔
靚仔OPPA再加成屋花花
白色呢件我鐘意襯深藍色多過babybluebabyblue成套正式連返恤衫打呔好睇啲
襯深藍色同聖誕嘅紅格仔都係
好期待總監啲新西裝出場
但千祈唔好紅色西裝襯紫色樽領,好怪
503出場件黑白格仔都好charm啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞