[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (22)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
啱啱頭先又睇多次情人節嗰一集,而我最鍾意既一幕就係阿水喺阿龔office收花哩一幕,佢哋講嘢既語氣同表情好似一對啱啱第一次拍拖既小學雞情侶咁又浪漫又攪笑,同埋阿龔送哩個花籃送得好呀,係阿水話人哋有既嘢佢先唔稀罕咖嘛,咁哩籃咁特別既千古蔬果花籃一定無人收過啦,需然千古真係有啲作死
其實我真係唔明點解啲人唔鍾意哩一幕,唔通我真係咁變態
可能今次係同龔友夾埋扮病呃阿may上佢屋企
好多人都話接受唔到千古
其實呢幕擺明搞笑 咁認真做咩
可能我百無禁忌啦
+1
office好容易比人打擾 隨時楊洋群姐保安部突然闖入黎
咪係囉,放鬆下笑下啦,下下都咁認真好辛苦咖
其實籃花砌得幾靚,夠哂特別,阿龔應該有諗過d花點擺位

若果無千古,係好浪漫,但千古個位好好笑

我覺得大家太認真,又迷信?大酒店花真係估佢唔到
我自己都覺得ok既
好多人唔鍾意既人都話如果現實中收到咁既花會唔會開心。
咁.....現實中夠無一間公司會叫員工跳12壯男求子舞啦......
又唔洗將好多現實中既規則放落一套cls既處境劇到囉...

本身我就希望就係成功送花就得 達成咗要求其他嗰啲當bonus啦 其實覺得水水都冇真係嬲 打完下咗啖氣就冇事
嬲嗰班大概係想龔生表白/快啲進展啦
依家我淨係希望佢哋慢慢來 將條線舖得好好睇睇就得啦
龔水冇得急㗎
連人人讚好初三嗰集都亂咁黎架啦
邊有人會喺親戚面前亂認個姐夫做男朋友
認自己女朋友做叔婆
連戲劇效果都分唔清
見到有人話呢啲gag低俗
但開心速遞不嬲玩開呢啲gag 大把人受
嫌低俗未唔好睇囉
咁認真把鬼咩
我就係鍾意哩啲老土橋段,一個人病咗會好似BB咁要人呵咖嘛,我想睇阿龔要阿水呵,而阿水就好似無佢咁好氣咁服侍阿龔.........OH~諗起都想睇呀~~
到時佢應該又會撻Q
預想場景:
(1)
龔:...我有啲野想同你講......
水:....你..你想講咩呀?
龔:...又係三個字既
水: ?????
群姐: 龔總監!
龔: ........

(2)
龔:...我..今次又有啲野想同你講......
水:....你又想點呀?
龔:...又係三個字既
水: ?????
龔:我.....
洋洋:阿龔!(衝入黎)
龔:what going on ?
水:下!?!??!?
水水有機會欣賞總監大人病到唔五顏六色的側顏
變態有我陪,我都覺得千古花籃超爆笑,又夠意想不到,咁先表達到阿龔為咗個花籃幾仆心仆命。
係呀真係估佢唔到,編劇's真係不得了呀
做戲還做戲,現實還現實嘛,咁投入仲咩呢,真係好唔明
覺唔會真嬲+1
分分鐘打完之後講返個原因㖭。
係真嬲嘅,阿水返到熊家時就唔係咁樣啦
+2,呢幕其實好sweet
許願池
有聲有畫面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞