[開心速遞]熊若水龔燁 供水線集中討論區 (22)

1001 回覆
32 Like 3 Dislike
係呀,阿老闆係咁叫媽咪,同埋老闆要瞓,所以阿蟹就完左個live
佢送菜藍+花藍嗰時好認真,估唔到水水會同佢續個蔬菜講出來
真心懷疑係見啲花插唔穩,拎蔬果攝位
龔燁表示:為何不浪漫亦是罪名

下次Stanley開live不如唱不浪漫罪名
David同阿叔心諗,你哋兩個小學雞玩夠未
睇返尋寶圖嗰場,阿龔講完治我呀,David佢哋個樣好似偷笑得嚟覺你哋兩個點呀咁

阿叔終於助龔
佢地個眼冤樣勁好笑,擺明知佢地有路咁
不過其實盲嘅都知啦
講開又講,我覺得阿龔個聲十三姨係爆肚,David個反應好正
我昨晚見到火龍果都覺得火龍果個作用就係咁
今集我收貨
花店嗰part,阿龔一聽到水水要自己送花比自己,即刻認頭扎花,並註明下款係K先生即刻真命天子,不過比大小姐急call唔記得
係尋寶圖阿叔話佢同水水好襯時,佢係後邊都唔知幾開心
到cafe佢周圍揾水水,幾有男朋友搵女朋友feel
到總監房,睇得出佢真心想送花比女神
頭先喺主po都有寫,
憑佢「放開個女仔」加一拳個著緊樣,又撲花,絕對收貨。
見到一集比一集進展。
至於作死呢個問題呢,
呢對cp係唔會唔作死唔吵鬧架喎,就算白哂頭髮都會
老闆話睇到秘書打Stanley哥哥

老闆真係好得意
係啊!
佢講咩500隻手個下
好cute
雖然阿工忙中有錯
但見到佢咁努力去撲花就覺得好冧
阿工捉住水水隻手嗰下
好想阿工直接拖水水手仔
個千古...就當睇唔到啦
可能之後阿工會再製造啲驚喜去哄水水呢
Btw多謝西裝絲我用咗你嘅提議去改新名
見到唔少絲對阿龔個衰仔恨鐵不成鋼其實都好明白,我自己就咁睇啦,兩個人相處就好似如人飲水不足為外人道,有時佢哋搵到最適合最舒服嘅方法溝通,旁人或者未必會明兩條友喺度搞緊啲咩,所以龔水呢個位其實都幾寫實下嘅。
阿龔係唔係事業為先同錫晒自己,對阿水嚟講可能未必好重要,因為佢好清楚呢個男人搏命上位背後嘅原因同苦衷 (加上亦清楚知道自己喺佢心目中係與別不同嘅),所以現階段唔會迫佢承諾啲咩。
同樣地喺阿龔心目中,阿水值得有人當佢係公主,not only the one but the No.1,現階段嘅自己真係未做到,所以寧願做阿水背後靈或者嘻嘻哈哈又一日,都唔會貿然向佢承諾啲咩。
如果阿龔今晚最尾(+之前N次)唔作死嘅話,阿水其實未必識得點樣應付嗰啲曖昧氛圍,佢會好驚段關係不進則退,就算佢明知呢個男人未ready但一定會有所期待又怕受傷害,講到底自從#463之後阿水根本仲一直撻著緊個鴕鳥mode見步行步,阿龔或者就係明白呢點所以一直表現各種花式作死嚟救場。
佢哋搞到宜家咁拉鋸唔清唔楚某程度上都可以話係一種愛的選擇,雖然傻but pure,that's why they deserve each other!

原諒我1999仲要嘗試走去合理化明明咁cls向嘅一集 因為真係好愛佢哋所以就係咁盲目同盲撐㗎啦
乜唔係baby blue
好認同龔水用佢哋好獨特嘅溝通方式談戀愛。
睇完今集,又唔覺阿水係真嬲,返屋企時提起喺有啲無奈咁囉,
同上年相差好遠。

總係覺佢返房又係瞓唔著玩電話偷笑
我覺得阿水就算係花店同尋寶圖都唔係好嬲咁,我意思唔係前二百集個種嬲,有啲唔識形容。但就係比我一種係有啲嘢唔同左嘅感覺
其實諗落今個情人節收到呢束花,都真係幾有意思(當然年年都係咁就唔同講法)
第時如果真係拉埋左天窗,有埋小朋友,
呢束花真係可以笑到3 40年,對於夫婦、戀人黎講都係幾好笑同難忘既回憶。
我臨瞓個腦都仲係咁loop緊阿龔講嘅Happy Valentines
Stanley講英文真係好charm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞