(選擇)修仙路第六章之師姊萬劫不復

978 回覆
9 Like 10 Dislike
冇得扑嘢喎仲唔打死司南?
今次賣大包
三、詢問如何解手之事
四、表示要去復活李若林

王炮臉色大變,失聲喊道:「那我如何解手?!」只聽司南呵呵笑道:「看見腰帶褲襠處那小洞沒有?」王炮連忙伸頭探腦往下身一望,只見他一臉委屈的急道:「這麼小的洞子,教我如何解手!」卻見司南呷著茶,笑而不語。

百般無奈之下,王炮只好向司南問道:「師父,先前你答允我復生若林一事,不知... ...」只聽「碰」的一聲巨響,上好的青花石枱被司南硬生生用茶杯敲出一個窟窿,他朝王炮嘆道:「復生人體一事艱難至極,昔年西方一對兄弟妄圖利用亡靈仙術復活母親不成,卻被仙術反噬,奪去了他們的肢體,淪為殘廢。即使強大如你與我,若一旦施出亡靈仙術,恐怕你此生此世,再也無法踏入絕頂仙人之流,甚至無法成仙!你可願意?」

王炮回答:

一、我願意
二、不了
三、攻擊司南
四、轉移話題,詢問正邪大戰
五、自由答案
我願意為你~我願意為你~被放逐天際~
【魔道中,日月神教,邪極宗,天繾門等大派】呢啲唔係要我幫你執二攤,解釋返呀
我隨便9up d名咋
要揾理由完咗件事呀嘛
冇呀你同我搞掂佢呀
四、詢問正邪大戰

王炮一臉驚恐,一時間答不上來,心中轉念一想,問起司南魔道群起一事。卻聽司南冷笑,反問王炮,說道:「你道名門正派中全是為民除害的大好人?你又道邪派中人全是大奸巨惡、負義薄幸之輩?」只見司南伸手,不停的指著青花石枱,但王炮此刻看來,他是指向整座萬劍山莊。

只聽司南續道:「這些土豪劣紳美其名就是名門正派,但他們的錢財從何而來?還不是向當地百姓們收斂財物?」司南伸手在空茶杯上施法一轉,茶杯裡又馬上湧出熱茶,只見他呷了口茶,續道:「當然,我也不是說一些魔門中人殺人越貨是對的,但沒邪何來有正?我勸你還是不要淌這灘渾水吧!尚且靜下心來,安心修仙吧。」只聽司南長嘆一聲,彷彿人世間許多事,不是一時三刻能夠說得清楚的。

王炮告訴師傅:

一、幫助正派
二、幫助邪派
三、答應師傅,互不相幫
四、自由答案
鋼煉?
當務之急係聽師父話 突破元嬰期解左條貞操帶先
個Post夠長壽嘅話,應該會見到東帝國仙術大戰西帝國煉金術
唔知你想接乜呀嘛
咪比咗幾個藉口週圍去
好似呢個可以用嚟返去搵白超咁啫
魔法同鍊金術兩樣嘢喎
仙術<>魔法
鍊金術<>丹藥,鍊器
提下意見
每個人理解唔同
巴打意思我係明既
但係人體煉成都唔係你所講嘅煉金術喎
其實睇咩流派
冇咁硬派既世界觀仙術呀魔法果d大部分扣mp就出到
當然有d好撚認真嘅好似《巫術師》,咁照下明都要準備定一堆代價 (不過本閪野去到中期又係徒手扣mp出波

通常佢存在意義係描寫人有超越自然嘅力量
所以我定義係等值嘅同一樣樣嘢

不過鍊金術唔洗代價真係未見過
就算鋼鍊班友拍下手就出技但肯後都要搞好多野
而鍊金術存在重點多數係等價交換上而唔係有幾勁

所以對我嚟講有分別
話說,成就系統係咪消失左
桑德斯呢

睇嚟小弟我仲有好多嘢要學

接下來嘅日子多多指教架呢
係呀我懶得寫
倒不如潛心作好篇文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞