【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
宇宙比海洋廣闊,但偏偏無果種恐怖感
反而覺得浩瀚星塵係世上最靚嘅美景
根本好多電影都拍到宇宙神秘得黎又好迷人
就算係驚外星人,都完全無果種壓迫感
相反海洋就唔同
一入到深海,就算無水壓,周圍漆黑一片
最驚係唔知有咩大型生物係你附近
就算比你睇到佢地,最種壓力同恐怖真係嚇得死人
結論,宇宙同大海都係廣闊同有神秘感
但海洋就有一種宇宙無嘅壓迫感,所以恐怖啲
留名等spongebob 瓊姐圖
你呢條問題其實係問緊深海動物定外星人恐怖
正常係會覺得宇宙冇生物,而海洋既深度越深,啲動物個樣就越恐怖

所以海比較恐怖
無知一問
如果深海d生物去翻淺水,會發生咩事?
屌那星睇海底奇兵都睇到驚驚地

有燈個條魚 嚇到痴線
童年惡夢

有燈個條魚 嚇到痴線
童年惡夢

Exactly
無知一問

應該去唔到 適應唔到
水壓唔同
海綿寶寶
無知一問

應該去唔到 適應唔到
水壓唔同

應該生存唔到,水壓差太遠,就好似普通既魚落唔到深海一樣,我估
想像下自己喺一個大海嘅中心 有潛水同氧氣設備 但唔知點解一直向下沉 浮唔返上去 慢慢沉 愈黎愈深 視野愈黎愈短 愈黎愈黑 自己會點死⋯⋯?

入嚟就係為咗睇呢張圖

驚大海多啲

入嚟就係為左睇張圖

入嚟就係為咗睇你呢句
我懷疑海底其實係乜恐怖怪異生物或者事物都冇
嗰個最深海溝人類都到過底,都係乜柒都冇發現
隨左條魚大條啲,我覺得唔會有乜令人吃驚嘅野出現
宇宙就唔同講法喇,大到咁,實好多爆野
淨係研究佢幾大,係咪識自動增生已經夠哂驚人

都係既,宇宙可能有幾億個海

土星唔知邊個晚衛星含水量比地球多而且體積又細過咁多...好難想粒衛星既海底有幾深

Ching
停唔唔好再引用枝金鋼棒啦屌你老母
入黎就係為左睇海綿寶寶
近排有釣魚
香港紀錄都有百幾斤啦至少
揾外國d釣魚片亦有好多

(講緊係釣到上黎)

百幾二百斤已經咁撚大條 再深無法想像

海底生物好恐怖....

咩comic

Ching

海底生物好恐怖....

咩comic

一拳超人
我諗宇宙恐怖d ..
宇宙活動行動方式我估同響水中近似
響海洋,你知道慢慢有機會上番水面
宇宙一飄都唔知去左邊
留名
想像下自己喺一個大海嘅中心 有潛水同氧氣設備 但唔知點解一直向下沉 浮唔返上去 慢慢沉 愈黎愈深 視野愈黎愈短 愈黎愈黑 自己會點死⋯⋯?

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞