【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike

我同你都確定唔到 太空 海底有乜怪物

有怪物 太空都多過海洋好多啦吓話
咁多on9仔正皮

覺得海洋恐怖啲就戇鳩?

乜撚野標準黎

連登好多痴線佬
唔同諗法都要比人話on9
其實深海啲屍體好難浮上黎
浮成萬幾米上黎中途一條魚食一啖都食撚晒
偏向討論海洋,係咪因為人類對宇宙認知太少
個個都講深海水壓太大,淺水區既魚落唔到去深水,咁如果佢地真係一直向下游會點?因為海冇界線,佢地中意游去邊就去邊,咁係咪落到一個位就會爆?
其實生物靠變大去抗衡高水壓係咩原理
之前睇過啲片係講 係海底既阿米巴變形蟲既體積係陸地阿米巴變形蟲既1000倍
有錯勿屌

屌 Amoeba上腦既死法同十大酷刑無異
有無睇過 群?
Lm
個個都講深海水壓太大,淺水區既魚落唔到去深水,咁如果佢地真係一直向下游會點?因為海冇界線,佢地中意游去邊就去邊,咁係咪落到一個位就會爆?

咁你人冇氣都會上水啦
條魚覺得唔舒服咪游返上去

咁你人冇氣都會上水啦
條魚覺得唔舒服咪游返上去

正解 就好似人類高山症一樣,覺得唔舒服就唔會去
人腦最撚恐怖

你覺得蜜糖雞翼好食啲定滷水雞翼好食啲

薯片好食啲
偏向討論海洋,係咪因為人類對宇宙認知太少

海洋咁近,但亦唔係知幾多
而深海生物好多都奇奇怪怪同大大隻
間唔中漂上來吊下你癮
新發現比較多

而宇宙就太大同太遠
好可能有生物嘅星體要行幾光年
唔易有咩新嘅發現
幻想下你跌左d野落海
摸黎摸去都汁唔返 仲要驚比野咬個下先驚
成日覺得海洋同宇宙係有connection 就好似玩遊戲係上面出下面入返黎咁
幻想下你跌左d野落海
摸黎摸去都汁唔返 仲要驚比野咬個下先驚

一忽一忽肉咁扯走你
最後得返副骨
克蘇魯神話
如果宇宙真係咩生物都無先更加恐怖
試諗下如果成個地球都係沙漠 得番你同你間屋 但係成個地球都無哂其他生物 無人 無植物 無動物 成個地球得番自己一個人
兩樣都好恐怖
以前覺字宙,而家覺海洋都好恐怖
所以BOTH
我一定會揀海洋
一黎我唔撚識游水
二黎喺9gag睇到依個post
http://m.9gag.com/gag/a6MGxm8/russian-deep-sea-fisherman-s-discoveries-will-fuel-your-nightmares-by-roman-fedortsov

唔好以為人類真係了解海洋

睇左兩張圖已經頂唔順

Btw睇深海圖望住越黎越黑有種壓迫感
why not both
未上過太空
目前覺海恐怖
去過太空可能有唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞