【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike

海底生物好恐怖....

咩comic

一拳超人
想像下自己喺一個大海嘅中心 有潛水同氧氣設備 但唔知點解一直向下沉 浮唔返上去 慢慢沉 愈黎愈深 視野愈黎愈短 愈黎愈黑 自己會點死⋯⋯?

其實水壓唔會令你一直沉
海對魚黎講 海係佢地既天空
個人覺得宇宙恐怖好多
無知一問
如果深海d生物去翻淺水,會發生咩事?

啲內臟由內至外咁爆出黎 水壓影響
會唔會啲科學家話到達過海底
其實只係一隻超級大嘅海底生物個背脊
利申 鳩up
無知一問
如果深海d生物去翻淺水,會發生咩事?

啲內臟由內至外咁爆出黎 水壓影響

即係人類赤裸上太空一樣
想像下自己喺一個大海嘅中心 有潛水同氧氣設備 但唔知點解一直向下沉 浮唔返上去 慢慢沉 愈黎愈深 視野愈黎愈短 愈黎愈黑 自己會點死⋯⋯?

毒撚恐怖啲

睇到起起地雞皮

好心寒
9up下先:
其實點解海洋越深,D動物個樣會越恐怖?

假設呢個世界係有個設計者,點解要設計到d深海動物係人類觀感上咁樣衰?會唔會係設計者既一個警號?

定還是純粹係幾千年嚟人類睇慣左比較接近我地既生物,所以睇深海動物既時候就唔習慣,從而覺得樣衰?

Sorry for 1999
9up下先:

假設呢個世界係有個設計者,點解要設計到d深海動物係人類觀感上咁樣衰?會唔會係設計者既一個警號?

定還是純粹係幾千年嚟人類睇慣左比較接近我地既生物,所以睇深海動物既時候就唔習慣,從而覺得樣衰?

屌 唔怪得知啲mk咁樣衰
一路碌落去見到啲圖都係咁縮隻手指 好驚比啲海怪咬
9up下先:

無光既深海,你生到成隻孔雀咁都無用,仲有下面壓力咁勁,壓到變曬形掛,所以咁醜樣

可能佢地見到我地都諗緊呢啲咩魚黎,咁細份咁肉酸

其實水壓唔會令你一直沉

叫你想像向下沉呀醒目

嘩好驚丫,點解你咁醒既
深海
因為易接觸
但假如有一日出到去宇宙
你就會驚宇宙多啲
可能我唔識游水 所以覺得深海好恐佈
覺得深海係黑色 一啲光都冇
宇宙雖然都好恐怖但起碼有星星個啲陪住我
其實大家可能無乜夜晚去過漆黑一片既海,去過你就知幾恐怖

諗到都覺得好恐怖
海啦,頭幾百米都夠收皮唔好講咁深啦
宇宙我都上唔到驚乜春
人腦最撚恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞