【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
有冇人有深海恐懼症 即係望住一望無際嘅海會好驚 好冇安全感
其實我對呢兩方面既野都好有興趣
但係鐘意海洋多d
宇宙已經有好多儀器去探索緊
但係海洋冇 相對知得好少

成日覺得宇宙好虛蕪,無細菌,所以無生機,唔同海洋,充滿生機

冇細菌?

宇宙唔係完全真空喎

係咩?留名學野
尋日睇無線一個紀錄片叫The Giant Squid
入面搵到大王烏賊 姐係成日同抺香鯨打個d

一路都以為係d人吹水話有 原來係真嘅

咩人地吹水,不嬲係真
抹香鯨係食大王烏賊為生
你見抹香鯨身上既傷㾗咪就係咁得黎

海底生物好恐怖....

宇宙黎個件勁d wor....

咩人地吹水,不嬲係真
抹香鯨係食大王烏賊為生

原來條片講左
https://youtu.be/pY25O5L0YZk

最近就係睇左哩個!好正

估唔到一條小抹香鯨可以潛到咁深

企鵝都潛到500幾米都犀利喎

咩人地吹水,不嬲係真
抹香鯨係食大王烏賊為生

其實有冇試過放d鏡頭係深海魚到
好似試過放落d鯊魚到睇佢做乜

咁咪可以唔洗放探測器落去
我一定會揀海洋
一黎我唔撚識游水
二黎喺9gag睇到依個post
http://m.9gag.com/gag/a6MGxm8/russian-deep-sea-fisherman-s-discoveries-will-fuel-your-nightmares-by-roman-fedortsov

唔好以為人類真係了解海洋

好撚噁心 睇到起雞皮

利申:睇walking dead食肉醬意粉都無事

好形啊
越深嘅生物越核突
留名

咩人地吹水,不嬲係真
抹香鯨係食大王烏賊為生

你唔落去又點放鏡頭呀

咩人地吹水,不嬲係真
抹香鯨係食大王烏賊為生

點拎番上黎
網路穿唔穿透到深海
宇宙好大好神秘
深海就驚d不知名生物
最深既海底都探索左啦 邊有海怪 有咩好驚?
講恐怖就海洋
因為人類親身接觸到
宇宙接觸唔到所以感受唔到有幾恐怖

可能海底有外星人
可能海底有蟲洞防人搵到
可能地心論既假設係錯,一切由海底力量推板塊同通向盡頭。
反而想知海底再落地心係點
唔係話海底唔會有大型生物咩?

來源呢?

唔係已知大型生物好多來自海底咩?仲要未到最深,咩鯨,鯊,長條地震魚。

好驚游游下水有隻美人魚黎含我碌鳩

有條男人魚游過黎咬斷你碌鳩
挖海底=食老本
上太空=搵外來資源

所以美國佬寧願上太空
屌做乜咁多人驚魚魚
咁樣講,你驚毒蛇定哥斯拉多啲?

哥斯拉有次見過 係電視機入面 電視機好細部 哥斯拉都好細隻
話海洋有其他生物
尤其是大型
咁佢地死左唔會浮面?

利申9up

小數啦 間唔到都有新聞講例如大型墨魚屍體浮左上黎

咁唔浮既話條屍會點
挖海底=食老本
上太空=搵外來資源

所以美國佬寧願上太空

之前NASA講過
是但掘到粒細嘅comet上嘅金屬
足夠令世界原料市場價格崩潰
最深既海底都探索左啦 邊有海怪 有咩好驚?

已知最深嘅海底同地球上最深嘅海底好大分別喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞