【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
海底再得人驚嘅生物死咗應該會浮上面
有嘢想知
上太空水就會因壓力低自然「蒸發」
咁海底咁深 會唔會變做冰?

Between 我已經行到落地核 有少少熱 喱到仲上到連登
最深既海底都探索左啦 邊有海怪 有咩好驚?

已知最深嘅海底同地球上最深嘅海底好大分別喎

探索
係咪只係直線落深度就當係
佢深度點計

已知最深嘅海底同地球上最深嘅海底好大分別喎

探索
係咪只係直線落深度就當係
佢深度點計

超音波回聲計算 計啲音波行咗幾耐就知個距離
海真係好得人驚
個海好有壓迫感又可以接觸倒,驚驚

直線下沉=探索?
佢落左去海洋一點咋大哥
宇宙可能有無限個海洋,根本無得比
周不時發夢跌落泳池/海 深到pk
好撚驚
宇宙可能有無限個海洋,根本無得比

2回事

無可否認宇宙係大
但就真係得個大字 好似乜都冇
冇生物 冇恐怖既概念

但深海係大
又只計暫時已知既
都見好多大型 樣又怪既生物
話海洋有其他生物
尤其是大型
咁佢地死左唔會浮面?

利申9up

小數啦 間唔到都有新聞講例如大型墨魚屍體浮左上黎

咁唔浮既話條屍會點

其實屍體一定會浮面
deep web
用深海黎比如就知咩事啦

直線下沉=探索?
佢落左去海洋一點咋大哥

5%左右
宇宙恐怖應該係類似death space同doom咁
不過人類科技有排都未去到呢個level
有嘢想知
上太空水就會因壓力低自然「蒸發」
咁海底咁深 會唔會變做冰?

Between 我已經行到落地核 有少少熱 喱到仲上到連登

水的密集係4度時最高
冰反而會浮上去 所以唔會見到深海有冰 (好似係)
諗起Pacific rim
https://www.youtube.com/watch?v=QKteJZLQGhc

https://www.youtube.com/watch?v=OCbUYPnVLSY

https://www.youtube.com/watch?v=ki-4wCVL25k

早一排睇左

諗深一層 嬉山莫嬉水真心堅

而且聽聞保險唔包潛水超過10M

我係咪變態
我覺得呢d圖好正

以前高登有個post專係貼呢啲圖
冇留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞