【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
bloodborne
宇宙同深海一樣恐怖
上面大gif對比月亮幾大 之後到地球
再到太陽係咁揾個更大嘅對比
想問人類點知果啲極大嘅星球有幾大

應該係計比例

應該係計比例

睇圖啲星球大過地球成幾千萬倍我諗
點計到比例 都無可能發現到盡頭
[quote][/quote]
第一次見呢張圖,但記得細個發夢見過呢個畫面

我前幾日都有發過咁上下嘅夢 最後係嚇醒
good post lm
宇宙平常人幾想接觸都冇可能接觸到
上面有巴打話潛水咩都冇好驚,但可能上到太空都係,連聲都冇
可唔可以唔好再引用海綿寶寶果張圖
要引用都轉番link先啦
我覺得一定係宇宙,想像到一個人身邊咩都冇,咩都做唔到而且永遠冇辨法返到地球嘅感覺好恐怖
而且宇宙太大,大到一諗到有幾大就諗到死機,頭痛

係囉 睇左好撚多次
假設人類對兩樣野既恐懼都係 "Space" 同 "Unknown"
深海同宇宙 首先都係有 "Unknown" 既生物同環境
但宇宙既 "Space" 對於人類黎講係無限大而海係有限大

一米淺水你唔會驚
到五米可能都唔會
到十或更深就開始會
因為個空間越黎越大同埋你會睇唔到野
唔知會有啲咩生物

假設深海係透光同清徹
好似個魚缸咁
你睇到所有野
一定會冇咁驚
宇宙
btw我覺得呢啲唔叫恐怖
宇宙
btw我覺得呢啲唔叫恐怖

咁大膽
而家係問你邊個恐怖,唔係邊個有趣
有冇得睇返頭幾頁個條介紹深海片
睇唔到

係囉 睇左好撚多次

agger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞