【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
留名
海洋 因為近啲
宇宙都恐怖 但因為距離相對遠
感覺無咁識驚

正解
點解到今時今日既科技對海洋既探知仲未有進一步
利申無知撚

冇錢做研究

應該係話好多大國太空既興趣多過海洋
你見到月亮你會諗下月亮上面會係點,但係見到海最多諗下遠方既海,而唔係深既海。

同埋美國太空總署你就聽得多,但你幾時聽過美國海洋總署 所以冇大國有興趣=冇人會科水落去=冇人發展深海

NOAA
海洋生物再恐怖都敵唔過人類搞嘅溫室效應
遲早收皮,有乜好驚

反而你食粥食飯睇宇宙
宇宙有怪獸唔得人驚,最驚係宇宙真係乜撚都無

我同你都確定唔到 太空 海底有乜怪物

有怪物 太空都多過海洋好多啦吓話
咁多on9仔正皮

覺得海洋恐怖啲就戇鳩?

乜撚野標準黎

唔係企係自己個邊就亂鳩咁屌人
點解到今時今日既科技對海洋既探知仲未有進一步
利申無知撚

冇錢做研究

應該係話好多大國太空既興趣多過海洋
你見到月亮你會諗下月亮上面會係點,但係見到海最多諗下遠方既海,而唔係深既海。

同埋美國太空總署你就聽得多,但你幾時聽過美國海洋總署 所以冇大國有興趣=冇人會科水落去=冇人發展深海

好似有架喎
你無聽過咋下話
海洋你唔落去佢都上唔到黎,宇宙就難講啲
不過我都係驚海,一啲光都無
海洋生物再恐怖都敵唔過人類搞嘅溫室效應
遲早收皮,有乜好驚

反而你食粥食飯睇宇宙
宇宙有怪獸唔得人驚,最驚係宇宙真係乜撚都無

宇宙係有種無限大 無限恐怖
諗起以前有人post 好似日本漫畫
㩒個制有1百萬定點
之後自己一條友係個空間幾萬年

各有各恐怖
海洋你唔落去佢都上唔到黎,宇宙就難講啲
不過我都係驚海,一啲光都無

又話冰川溶化又剩
遲下海水衝上岸
對海洋同或者宙話既陰暗既恐懼係因人而異,就好似有人驚甲由多啲,有人覺得蜘蛛恐怖啲一樣。咁都可以話人on9仔
你下次諗你驚蜘蛛定甲由多啲之前,不如analyse 下邊隻細菌多啲,毒啲啦柒頭

條傻閪 仲以為自己好撚醒
深海係地球內都仲有咁多迷題,不為人知既一面,莫講話宇宙.....

利申:深海撚
中意清到見底既淺水域
望唔到底果d就好驚 驚下面就有大魚
深海個種深寒真係
記得好耐之前睇過套記錄片講有班科學家插左支cam落隻抺香鯨度
跟著班科學家回收番個cam睇番d片就見到隻鯨魚潛左落深海仲影到一啲超巨型嘅尤魚
果時細個睇真係好震撼
宇宙有種寂莫既空虛

深海就有種處處都係伏既感覺

Ground control to major Tom

咁多on9仔正皮

覺得海洋恐怖啲就戇鳩?

乜撚野標準黎

只係宇宙大到你無感覺啫
即係你見到一隻甲由定見到一隻地球咁大既甲由既其中一點
咁樣講,你驚毒蛇定哥斯拉多啲?

毒蛇,你幾可見到哥斯拉

就係咁,所以我驚大海多啲

宇宙有無數個海洋

無數個海洋又點?你條傻鳩根本唔明
你係香港有10個人準備痾屎係你附近
而美國有痴線佬玩自爆
你驚邊個多啲
一定係海洋 夜晚係沙灘邊 見到黑哂都已經起雞皮
點解唔用山洞來比

宇宙乜都冇 冇生物 冇恐怖你確定
隨時木星啲衛星既海洋都大把生物
地球既海洋得一個 宇宙有無數個

咁多on9仔正皮

估唔到真係有弱智仔話某一邊係on9
恐怖係自身既感覺,無得用量化既方式去衡量。多啲怪物所以恐怖,你係咪智障?
咁你解唔解釋到點解啲人覺得甲由恐怖啊,唔通因為佢危險咩智障仔

條友就真係正宗on 9仔
宇宙

唔係講緊啲生物恐唔恐怖
而係宇宙嘅廣闊顯得自己渺小到同細胞、原子冇乜分別
人類以為自己好偉大 有多少成就
但其實就算地球呢一刻爆開
對銀河系黎講都係不值一提
莫講話成個宇宙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞