【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike
人類目前為止只可以探索到一萬多米海深,而一萬米以下既仲係未知之數。

宇宙就唔洗多講,人類未走出八大行星,亦未對全部行星進行探索。

樓主係唔係on9 深海石油鑽探係咩來 唔講唔知以為你講地核
人類目前為止只可以探索到一萬多米海深,而一萬米以下既仲係未知之數。

宇宙就唔洗多講,人類未走出八大行星,亦未對全部行星進行探索。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/挑战者深渊
怕你唔識睇英文 比埋中文你講 1960年就去過 你果陣應該精蟲都未係
Why not both
好想知道宇宙d野
唔知要幾多千年後先知道
唔知其他星球d人是咪都要翻工
深海真係好撚柒恐怖
太空恐怖,喺件太空衣入面剩係聽到自己嘅呼吸
四周圍都係黑色,啲手腳喐極都掂唔到嘢
個人無論點喐都移動唔到
如果背後有個黑洞重會慢慢畀佢吸入去
一路望住個距離愈嚟愈近……
海洋生物再恐怖都敵唔過人類搞嘅溫室效應
遲早收皮,有乜好驚

反而你食粥食飯睇宇宙
宇宙有怪獸唔得人驚,最驚係宇宙真係乜撚都無

宇宙係有種無限大 無限恐怖
諗起以前有人post 好似日本漫畫
㩒個制有1百萬定點
之後自己一條友係個空間幾萬年

各有各恐怖

睇過好似成億年喎
主角入咗去之後無耐好似已經崩潰
最後瘋狂諗野,一個人諗通晒所有宇宙知識
但之後出返去只係過咗一秒,而且會失去相關記憶
然後佢會覺得抵玩,再入過去....

個idea幾恐怖
最恐怖一定係無啦啦跌左去其他星球嘅海洋
呢度咩星球? 地球喺邊?
呢啲係咪水?
呢度有生物? 定乜都無⋯⋯
應該我最恐怖 睇我個名都知我唔係流料
睇親d深海圖都好驚
lm學野
遲早收皮,有乜好驚

反而你食粥食飯睇宇宙

㩒個制有1百萬定點

各有各恐怖

睇過好似成億年喎

個idea幾恐怖

好似睇過 短漫黎
有無巴打有
遲早收皮,有乜好驚

反而你食粥食飯睇宇宙

㩒個制有1百萬定點

各有各恐怖

睇過好似成億年喎

個idea幾恐怖

好似睇過 短漫黎
有無巴打有

五億年的按鈕
自己搵
海洋:你知深海有野 但唔知佢係乜野
宇宙:你根本唔知有冇野
有冇人有深海恐懼症 即係望住一望無際嘅海會好驚 好冇安全感

香港好少可會有
上次去日本個8景島樂團
要過橋先到 行條橋望住個大海
腳都震哂 第一次感受到大海恐懼
最深既海底都探索左啦 邊有海怪 有咩好驚?

on9
潛開水 信有海底文明
想像下自己喺一個大海嘅中心 有潛水同氧氣設備 但唔知點解一直向下沉 浮唔返上去 慢慢沉 愈黎愈深 視野愈黎愈短 愈黎愈黑 自己會點死⋯⋯?

其實水壓唔會令你一直沉

Down current,遇過好撚慌..一直跌但淨係feel到好大流
https://youtu.be/pY25O5L0YZk

其實已經有人坐潛艇落過咁深
雖然只停留20分鐘
係咪都有機會見倒啲超巨形魚?
邊度可以睇返呢次exploration

同埋係咁多年前
近年其實有冇科學家會繼續探索
既然科技進步咁多
有咩機構負責?

雖然只停留20分鐘

同埋係咁多年前
既然科技進步咁多
有咩機構負責?

占士金馬倫早幾年自己一個落過

雖然只停留20分鐘

同埋係咁多年前
既然科技進步咁多
有咩機構負責?

超巨形魚其實唔現實
因為深海冇咁多生物比佢食
海洋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞