【年經】海洋恐怖啲定宇宙恐怖啲?

511 回覆
1662 Like 288 Dislike

GTA V有個位有鯊魚 好撚有無力感

有冇試過較左無敵mode之後潛到最深
勁恐怖

我玩親咩GAME都唔敢潛水,一望到好黑見唔到底心跳就加速,但係我又唔驚水

太真實啦嗰game

好想知道宇宙d野
唔知要幾多千年後先知道
唔知其他星球d人是咪都要翻工

聽過一個電台講過,外星人都要返工,佢地一出世(定唔知成熟左之後,唔記得)就有人唔知點樣測試佢地嘅能力,然後就定左佢呢一世要返邊一種工(例如做醫生,做文員,做清潔)

超人電影好似都係咁
一定係海洋 夜晚係沙灘邊 見到黑哂都已經起雞皮

呢樣真係驚 特別夜晚
好想知道宇宙d野
唔知要幾多千年後先知道

聽過一個電台講過,外星人都要返工,佢地一出世(定唔知成熟左之後,唔記得)就有人唔知點樣測試佢地嘅能力,然後就定左佢呢一世要返邊一種工(例如做醫生,做文員,做清潔)

超人電影好似都係咁

信個個係弱智 點解連登咁撚低質
1960年都潛到去109XX米...

而家呢?

以前仲先進d?

冇理由而家做唔到,定冇人敢
GTA V有個任務係要潛水再入去個海底實驗室,我戴住耳朵玩,越游越驚,明知冇鯊魚冇怪獸

人道實驗室
我打完太平洋都仲未打人道
好想知道宇宙d野
唔知要幾多千年後先知道

有印象
但好似係高登定連登
好想知道宇宙d野
唔知要幾多千年後先知道

有印象
但好似係高登定連登有人開post
既內容黎
始終海洋係切身啲 容易接觸
睇過套戲「未來水世界」冰川溶曬後 地球所有陸地陸沉 人類彼此爭奪石油 其實呢套戲都好有畫面
試想像 你沉船後 漂流緊一個深不見底海洋 諒你有奧運選手體力咁游。真係游得出個海?什至可能係嗰大海洋空轉緊 (唔識睇星座情況下)
如果深海真係有大型生物 大過鯨魚唔知幾多倍情況下 能夠承受咁深既水壓生存 我相信呢啲大型生物浮上水面。都好無視一般物理傷害 可能子彈都打唔入
睇過套戲「未來水世界」冰川溶曬後 地球所有陸地陸沉 人類彼此爭奪石油 其實呢套戲都好有畫面
試想像 你沉船後 漂流緊一個深不見底海洋 諒你有奧運選手體力咁游。真係游得出個海?什至可能係嗰大海洋空轉緊 (唔識睇星座情況下)
如果深海真係有大型生物 大過鯨魚唔知幾多倍情況下 能夠承受咁深既水壓生存 我相信呢啲大型生物浮上水面。都好無視一般物理傷害 可能子彈都打唔入

未上到黎都全身爆裂而死啦

我夠知唔同程度水壓會死啦
但如果假設到深海係有(巨型)生物生存到 咁佢生物構造唔可以同現時既普通大型魚類條件睇齊喎
諗野闊啲 單靠現時物理智識判斷一啲未知既事物好愚蠢 。同埋我都係(假設)深海巨型生物好似Pacific Rim啲怪物上水破壞 海軍砲彈打唔打得入呢啲生活姐
唔洗咁認真喎

但如果假設到深海係有(巨型)生物生存到 咁佢生物構造唔可以同現時既普通大型魚類條件睇齊喎
諗野闊啲 單靠現時物理識判斷一啲未知既事物好愚蠢 。同埋我都係(假設)深海巨型生物好似Pacific Rim啲怪物上水破壞 海軍砲彈打唔打得入呢啲生
唔洗咁認真喎
一認真諗宇宙有幾大個頭就好暈好頭痛
對宇宙有興趣既人不妨睇下
http://waitbutwhy.com/2014/05/fermi-paradox.html

諗野闊啲 單靠現時物理識判斷一啲未知既事物好愚蠢 。同埋我都係(假設)深海巨型生物好似Pacific Rim啲怪物上水破壞 海軍砲彈打唔打得入呢啲生
唔洗咁認真喎

照樣打得入
求海底資料

有時諗深海底 黑到唔見5指

又有成隻郵輛咁大既魚真係諗起都嚇鳩死

俾佢食左都唔知

老實講深海海底冇可能有大魚
https://youtu.be/PQfSF6hKYIU

好多都未見過
海洋底下可能都有文明
求海底資料

有時諗深海底 黑到唔見5指

又有成隻郵輛咁大既魚真係諗起都嚇鳩死

俾佢食左都唔知

點解? 幾千米深已經有大王烏賊

俾佢食左都唔知

氧含量較低?但本身水就係有氧成份唔成立
一係就太多毒氣/物質係海底

氧含量較低?但本身水就係有氧成份唔成立
一係就太多毒氣/物質係海底

海無氧咁啲生物咪死撚哂
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞