【互動故】追女仔﹝19﹞

949 回覆
750 Like 4 Dislike
A
C
完全唔記得王白蛋
b
「喂?」我接電話。

是Anna的聲音:「係咪監護人?王白蛋佢呢,因為太蠢⋯!呃Sorry,係因為太追唔上進度,未做哂工作紙,所以要佢留一留堂,你可以嘛?」

「當然可以。」

但為什麼⋯⋯

背景有王白蛋的哭泣聲?

「但佢喊得好勁,你洗唔洗嚟安撫佢先?」Anna說。

「我唔想留堂啊啊啊嗚嗚嗚——!!!!!」我聽到王白蛋在痛哭大叫。

————————

A:前去看望

B:不作理會

2票
B
a
B
B
B
B
明明jojo對主角咁好咁樂觀都唔明點解要揀澧
老公
不作理會
「俾一俾佢聽。」我吩咐。

「喂⋯」王白蛋接過電話。

「你個廢物,喊咩!」

「我⋯想返屋企啊!!大哥!!!你要將我拯救,逃離朗喬荒謬啊!!!」

「喔,就用我的雙手啊?」我發覺,王白蛋必須被人迫才發揮到潛能:「用雙手捏爆你啲高達呀!你試下返去!」

「嗚⋯啊!!you is crazy !!!」王白蛋大罵。

「Are you crazy啊!!」我馬上矯正。
竟然早上有文
其實如果大家推測既jojo就死係真,咁會唔會就係咁,好抗拒一d好親密既關係,例如對jo媽,又例如對感情(咁靚女又咁好性格會冇人追咩?)。佢知道自己會不久於人世,所以唔想傷害身邊既人? 而正正係因為咁,jojo先對主角咁好?
墨巴個時區凌晨2點係晏就 依家只係夜晚
我掛電話,好讓他專心學習。

「好忙咁喎。」JoJo靠近來。

「最近幫人教仔⋯⋯」

「我都要去搵返我阿媽啦,佢等咗好耐。」JoJo轉身就說再見。

沒多餘的一句,

匆匆地離去。

「JoJo!」我叫住她。

「嗯?」她回眸。

「冇野。」我揮手,淺笑:「講聲,再見。」

她抿嘴一笑,繼續離開。
仲有文
jojo
一會後,我前去朗喬教育中心且看王白蛋的情況。

去到發現他一邊飲泣,一邊做英文寫作。不知道的,還以為他在寫遺書⋯⋯

Anna皺皺眉:「咩叫 I want be a 「Tell Tat」?再寫過!」

「佢好難教呢。」我行過去。

「原來你係佢監護人,難怪把聲咁似⋯⋯」Anna笑道。

「佢個底係差啲。」我站於王白蛋身後,看看他會寫出什麼鬼。
—————————
A:教導王白蛋功課
B:問Anna借驅風油
C:播歌鼓勵王白蛋
D:在白板繪畫
jojo係咪要消失喇?
睇到澧啲文就覺得好可憐好想拉佢出深淵
睇jojo又好sad好心嗡唔捨得點算
A
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞