【互動故】追女仔﹝19﹞

949 回覆
750 Like 4 Dislike
A
A
第一次投到
冇你份
「要杯草莓奶昔。」

【$6690元-$50元=$6640元】

買好後,我將草莓奶昔給了JoJo。

「俾我‧‧‧?」

「見你‧‧‧望咗好耐。」我答。

我裝帥地說一句:「拎住,趁我未返悔之前。」

她一聽便見笑,一手拿走我的草莓奶昔,暴風般吸入了一口:「好味‧‧‧」

我轉頭望望後方,Jo姨應該沒有跟過來‧‧‧‧‧‧

「飲啖。」JoJo將飲管湊到我嘴邊。

「口‧‧‧口水掂口水喎。」我說。

「唔緊要。」她輕笑。

「間‧‧‧間接Kiss喎!」

「Then?」

「你啲DNA會殘留喺我體內!」

「飲啦!」她用飲管戳戳我嘴唇。

喝下一口奶昔後,一陣幸福的感覺慢流我全身。

【幸福點數+1】

此時,日本水果店內老闆忽然打開收音機,播放スピッツ-《ロビンソン》這首日文歌。

「話說,頭先我喺入面仲未玩夠!」JoJo指向玩具反斗城。

「再去?」

「嗯!」
https://www.youtube.com/watch?v=51CH3dPaWXc
スピッツ-《ロビンソン》
這次,JoJo直接騎上背脊,想以我代步。

我如她所願,一起背住她跑去玩具反斗城。

「跑快啲喇!冇食飯啊?」JoJo捏住臉頰,問。

「唔好後悔呀!」我使出往後一個月的力氣,衝向玩具反斗城。

「哇‧‧‧!!爸爸,超音鼠呀!」一名被我快速掠過的小孩,對我作出的評價。

在店家內,我跟JoJo玩遍每一件玩具。

我以為成人之後,去的地方不是酒吧,就是餐廳。去那裡尋愁尋開心?沒想到,我在這裡亦能驚心動魄地,玩鱷魚夾手指那玩意。

我們兩個成年人的笑聲,居然比小孩子還大。

「喂,你有冇發現啊?」JoJo忽然靠近我。

「發現咩?」

「嗰細路女一直跟住我哋。」她指一指身後。

我回頭一望,果然剛才玩滑梯那名小女孩,正恍惚地跟著我們。

「伏佢!」JoJo提議,並引她走到星球大戰專區。

她迅速地,拾取白兵的步槍並指住小女孩:「跟得幾貼喎~」

「我‧‧‧」小女孩高舉雙手。
-----------------------
A:「跟住我哋做咩?」
B:「你父母呢?」
C:「你好可愛。」
D:「你叫咩名?」

2票
B
B
A
A
「跑快啲喇!冇食飯啊?」
呢句喺不許你注定一人MV入面過咗身個女主角講過
真係唔夠墨巴黎 Spitz都識
A
jojo啊 我想永遠陪係你身邊
今朝返學成程車都係度loop首歌
點解好似聽唔厭

利申 第一次聽 有限好打
不許你注定一人
依幾篇甜得嚟有d sad
落雪一定要俾JoJo
Live
JoJo 好pure好true 作為毒 肯定心動
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞