西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
唔知kanayan而家過緊咩生活呢?
唔較鬧鐘,直落瞓10個鐘?
平時自己放得太多冇嘢做就好想返工
哇仲要高清 真係未睇過,thx
呢個韓網都幾多clip,可惜唔可以好似youtube咁down落嚟
但kanayan的情況就算喉嚨無事,由於心理上的失落感,有可能有段時間情緒低落,咩都唔想做,本啤係到瞓覺
喉嚨有事更加咩都做唔到
好似當晚演唱會完結後連慶功宴都無,直接散水
希望係我多心,唔希望kanayan鬱病
以前youtube有他多矮段片,不過比CX舉報剷左
正面 d諗,可能就好似holiday歌詞咁:

ストレス溜まってた自分に Say Good bye
太陽の下 We're on Holiday!
白い砂浜 We don't work today!
We are free, We don't sleep
思い切りはしゃいで Day & Night
嫌なこと忘れて It's a Holiday
楽しまなきゃ
Now it's time to celebrate
後悔したくないこの瞬間
So we just have fun
It's a Holiday

將個"We"改做"I"會貼切d
仲有如果kana而家仲未離開日本,咁有排都唔駛走
https://www3.nhk.or.jp/news/html/20190208/k10011809231000.html

題外話: 5年前kana講過想30歲前結婚,仲有唔夠2個月大限,趕唔趕得切呢
今日就聽你啦
睇唔到歌名
邊首黎

love voyage版既 dear 同 このままで 正到噴汁
公費旅遊同不插電出果段時期正是kana高音巔峰時期
最鐘意就係love voyage, unplugged 同2012 kanayan tour
我同巴打差唔多
都係有love voyage, unplugged
跟住仲有Love Collection Tour ~pink & mint~
2012年肺活量超勁
unplugged時把聲又清又夠穿透力 ,極力推薦
反觀佢第一次上紅白時真係唱得唔係咁好,剩記得左手動作勁誇張 ,面又大 ,成日都驚佢某個位會走音,不過當時真係夠後生所以夠氣
反而MTT已經開始差左,LiT就真係力不從心
但最難忘一定係LCL,如果kana唔返嚟真係唔敢睇
remember me, BF太犯規
成日一聽好き就停唔到係咁聽
第二段副歌開始成三分鐘高潮,到最後連起兩次副歌
with love個live真係好神
我用緊もしも
搵舊片嘅時候搵到啲咁嘅野 於是crop比大家睇下
事緣個主持人訪問個俄佬對Kana嘅意見
本身個俄佬已經比個主持人問到有啲口啞啞
點知個主持人走去問個俄佬Kana係咪佢果type
之後個俄佬個樣係勁尷尬
https://drive.google.com/file/d/1aU_saBWDnOCzNavDxuUPi8SGZ1r8W6eH/view?usp=drivesdk

本身放咗上YouTube 點知唔夠10秒就比YouTube秒del
請大家稍移玉步去Google Drive
仲有朝日電視台 Dream Festival 果幾首Live
雙会直頭唱得好過原版
喺b網睇過,笑死
雙會嘅講DF live 同 unplugged 版真係the best,前者感情滿分,後者唱得毫無瑕疵 我比較鍾意前者,雖然後者唱得完美d,但前者感情豐富D,好有feel
次次講起DF都會諗起Kana成身汗同背後的男人

其實成日都硬係覺得Kana同DJ Mass唔係工作伙伴同朋友咁簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞