西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
搵到另一個app VOX , free的
Anyway thx巴打
請問係咪都係百度source?
永遠可以返去一個月前就好了,當時仍無諗過kana會咁快活動休止
所以今次都盡量少MC,因為知道再講多兩句實喊死,肯定收唔到科
2012-2015年的歌聲完全係奇跡。亦因為咁唱法有咩辦法唔出事,果時已經好擔心kana把聲頂唔到好耐。
希望kana係放假期間唔好剩係掛住去旅行,最好去學下一d比較科學的發聲方法,如果日本無人識教,不如去海外學師
Brave Heart 好正,可惜未唱過live
老爹都少左同Kana合作了

而呢首嚴格黎講唔係Kana嘅歌
咁自然唔會Solo唱
Day3
其實嚴格啲講唔係Day3... 因為係失眠
於是連續重覆播咗涙色10幾次
聽到呢首歌諗翻起好多野
諗起自己點樣去為初戀女朋友付出 為佢做咗好多野
但原來段感情突然間就可以失去
到後來先知道 原來自己只係一個水泡... 只不過比之前嘅水泡玩得更加長嘅時間

Sorry啊唔知大家會唔會好介意我係度講自己嘅私人事
不過想講嘅係無論咩心情 Kana總會有一首相應嘅歌
多謝Kana
老爹自己最近幾年都寫唔出咩hit歌
不過佢都有keep住比歌比kana,例如Girl、Liar,最近果首係Mama
都唔明點解個個日本女歌手係要唱到把聲壊晒先安樂
係呀
唔駛sor, 難得肯同大家分享
kana 初期能夠捉緊少女心,寫出令歌迷有共鳴既歌,令人覺得好貼地,真係有種同個姊妹傾訴心事既感覺,但好奇怪我作為一個拍拖經驗好淺既男人,未必對歌詞有共鳴既感覺,但就係覺得好好聽,被kana歌聲及可愛所吸引
唔知點解有預感カナ回歸會玩番佢最愛既雷鬼音樂 導入落坑既怨婦同少女系列應該從此告一段落
kana,時間過得真快,我到而家心情仲係好複雜
一個星期前你仲喊到豬頭咁,仲話休息期間會覺得很寂寞,我知道有得揀的話你一定唔會揀活動休止。你做呢個決定時一定比我地痛苦何止10倍。但為左以後有更多日子與大家相聚,我相信你的決定是正確的,在你暫別我們期間,我會一路聽你的歌,等待你滿血回歸
歌路肯定會改變,雷鬼可能小眾d,可能會嘗試多d洋風電子舞曲
之前的演唱會算係同以前的自己做一個切割,估計雙會都唔會再唱
復出之後,我覺得佢減輕工作量,新歌都只係出配信就算,電視都會少上,以後主要以開演唱會為主,因為我認為佢已經厭倦之前咁忙碌的日子
逐首逐首聽巴打們介紹既side track
Still Love You真係好正
好失落

希望可以見到真人

今朝到依家都loop緊呢首
カナやん出場喇
巴打推介你聽埋talk to me

每日always
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞