西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
kana會唔會 dancer同band member走哂,自己一個solo清唱,好似未試過,最多都係兩三句best friend多謝返fans
如果衰到現場無人唱就要下面工作人員攞住大聲公唱
搞到阿姐上唔到台Encore,大家唔駛旨意收工
應該係我同我個fd
我都好奇怪點解會冇人舉棒
2011年武道館,改左幾句歌詞答謝大家
跟住退場時就撼到旁邊的柱類裝飾 ,面懵懵返後台
呢個經典,今次回憶佢自己睇返都笑
呢下好得意
真心,第一場有冇安排錄影?
而家個腦空白一片
一定有,但未必收入碟,尾場如果甩碌,可以用前面兩場片段補上
德福個場真係勁死,可能無人有勇氣帶
最慘係坐隔離個阿叔係唱緊best friend等encore個陣瞓到扯鼻鼾
條友本身都瞓咗半場,好心無興趣就咪鬼買飛

成場聽到kana其實好多歌都唱得好辛苦,上高音上得好勉強
希望佢休息完會返嚟
下次一定要去日本睇live
btw 真心唔明睇場2個半多d 唔夠3個鐘既show都可以去廁所
開場前點都去一轉清一清啦

見到d人出出入入, 真係諗個腎係咁差呀
最鍾意就係呢兩首
仲有君って 私たち都無有少少sad
真完會著大燈
紅館都係咁
對唔住囉
仲要佢唱私たち想攞佢命咩
第一場喊位係BF定tgt?
緊張+唔想急住咁聽
另外,我想講的是之前我不明白點解8號宣布今日之後休業,期間不足1個月,點解走得咁急
其實係咪kana唔想用引退商法或者活動休止商法,等大家抽晒飛先公布
而家西野家的人點都睇到一場半場,再唔係就Live Viewing(黃牛就無辦法,佢控制唔到)
其實如果佢一早打算準備休業,可以出精選時宣佈,跟住再公布年尾紅白畢業,咁碟都賣多2隻,紅白都會幫佢搞個儀式。
但而家走得咁乾脆,訪問都唔做多個,都唔諗住趁效應搵多一水,佢真係錫住d fans(呢樣唔關佢搵得夠唔夠事),我真係好佩服佢的真誠
去左廁所就馬尿
尿呢家野好難預計
去之前咁啱食完飯飲完野未有得屙,但我都係忍到完場先屙
睇戲/睇演唱會我都絕少中途去廁所,中間MISS左任何一part重要既野就揼春
係雙會好d辛苦,Acoustic係蝦人唱
而且雙會唱一次少一次,下次都未必會再唱
所以請好好珍惜
大家一路誤會晒,個段串燒曲係賣情懷,唔係比佢show off歌功
佢只係唔夠氣,聲帶無壊到已經要感恩
佢依家係好似我地平時返工攞假咁
我放陣假先喇
放完假再見啦
好平常咁
佢喊可能都係因為大家令佢感動
同有啲唔捨得咁

我名嗰團就真係無眼睇
公佈完會休止活動
fans club人數每日十萬咁上
唔駛抽都知無可能當選睇con
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞