西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
其實kana出道果時個格都唔係咁,有d輕浮,成個日本杜如風,成日發夢自己係公主(不愧係千金小姐大學畢業),以為會有白馬王子會接佢

但而家竟然變成咁體貼的女性
希望加奈復出後先出張Disney Cover先
Under The Sea
This Is Halloween
Let It Go
Friend Like Me
Remember Me
呢d歌應該唔陌生,日文版或英文版都想聽
一定係2,3年前同sony deal好晒
16 17年d單曲制作爛到嘔 tie up完全冇一線水平
係18年好番少少
而且正常都唔會出精選出到密到咁
又有可能咁岩簽左10年約
唔想再續/返黎諗住轉公司 sony都廢事理
好似話同sony的唱片約3月尾到期
正路sony一定想同kana續約,幫佢賺咁多都唔續約其他sony旗下藝人至少有9成都要躝
除了唱片約,kana仲有個最值錢的經理人合約,呢個一定要保住,佢一個人佔左經理人公司四分一營業額
歌迷會都話要解散
又話要去南美10年
真係好難講幾時番
但日本消失一排出番黎紅得返真係冇幾多個
把聲好唔好得番又係一個問題
記得喺Kana仲讀緊大學時有個節目係去佢屋企,佢d裝潢都好童話feel,仲話有d係自己設計 又ff自己係公主,會有王子嚟接佢咁 不過1X歲時有呢d幻想都正常嘅,亦都反映左Kana好有童真 出道時仲細,個人成熟反而稀奇

依家成熟左,但冇依前咁活潑...
有話去10年咩?
要sony大手筆向迪士尼交版權 睬你都傻
西野家解散係因為佢對sony講無限期停止活動,如果佢定到個期限應該唔會主動摺,要重開的話最快年半之後可以開番

佢講過想用30-39歲前的10年內走遍南米各國,無講過呢10年中間咩都唔做,之前佢有去過秘魯的馬丘比丘,最新目標係智利復活節島同阿根廷冰川
「ギャル演歌」を抜け、若者たちの心をつかんできた西野さんも来年は30歳。30歳の目標を聞くと、「30代の10年で南米の国を全部回りたい。遠いのでスケジュールを合わせるのが難しいけど、絶景を見たい」。まさかの音楽ではないやりたいことがでてきました。想像のはるか上をいきます。これからも変化を続ける西野さんが見られそうです。
無,人地講係30代的10年時間去遍南米各國睇絕景
佢唔係移民南米,每次最多3個月就要躝
係10年時間入面走遍南美各國
其實我擔心佢把聲多過佢去邊
好似宇多田光住喺英國都可以正常出碟
同埋佢有冇心繼續唱
本身家底+搵埋搵埋唔少應該唔係為錢而唱
但係照bedtime story歌詞 依家應該都冇乜分別
宇多田光曲詞唱編能夠一手包辦,點同Kana

話說件衫咁唔吉利嘅
佢而家情況肯定要好好休息,身體咩情況自己最清楚
最緊要是聲帶同聽覺無壞到,呢2樣野壞左就救唔返
可能佢就係感覺嗓子就快到極限,趁未到無法補救地步快快宣布休息

安室都係因為聲帶壞左先至要引退
I love you同bedtime story係受電影商委託根據電影劇本寫的,佢只係做個職業寫手
即係去邊度長住其實都出唔出碟都唔太大影響既
我成日仍住kana係冇乜主見
公司叫佢唱乜都唱
有幾首主打好似人地d棄曲間硬比佢咁
pv又低成本 大頭相當封面 仲要係咁雙精
劇集主題曲都冇幾多首
以佢公司既地位一早要出聲啦
又真係冇諗過咁決斷話唔唱就唔唱
宇多田光同西野除左大家同屬sony,其他無可比性
你指個年份1989-2019?
佢呼應番右邊個HeiSei(平成),咁啱Kana又係平成年號開始時出世,平成完結時暫別
平成年代結束嘛,又唔係西野加奈結束
同公司juju 中島美嘉 依家live差到咁都繼續唱
有時都幾唏噓
講真Aimer d live都聽到有危機
kana舊年Tour都講左對於今年的事無特別的目標同野心
只要sony唔係要佢做埋d破壞形象的事,佢基本唔會有問題
因為加奈唔識作曲,好依賴人地寫歌比佢,以前寫問神曲比佢的Giorgio同Saeki都有似江郎才盡,所以咪連one more time呢d distance時期棄曲都要用,要搞到翻閹棄曲,佢都好無奈
唱片約就完,今次唔決斷唔得,佢復出仲有機會簽番sony
係喎 我柒左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞