西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
中島美嘉好慘
我都想好似kana咁可以休息一排去自己想去既地方,做想做既野,可惜訓醒都係要返工
kana係放緊有薪假,每個月有版税收的
中島美加好似有停工過
停工係sony入面好正常
juju 中島美嘉 <- 呢兩位真係同全盛期差好遠
好似 Aimer 快啲嚟香港開one-man
但又怕搶唔到飛
都係睇公司肯唔肯落本姐
睇坂道46 Aimer首首單曲都雕龍雕鳳
大tie up/封面落足晒心機整
kana?用死個幾個作曲 出歌又疏 主打似人地b面都唔要
某程度休息下都好 比sony咁搞落去都唔係辦法
坂道係咪都係肥秋包辦作詞
即係sony覺得唔值得為kana駛錢
咁kana直接轉簽avex咪得
肥秋得個名 傻既都知買人
慘係指佢身體 歌手最重要嘅耳仔同聲帶都有事
真係會有人信首首歌都係佢作詞架咩
唔明kana明明係親生女搞到好似二奶生
aimer都唔係sma旗下
比着其他人肯定大番sony轉頭
係kana先咁好恰
我覺得未至於嘅
始終都出自己個名
應該係有一大堆俾佢揀完再改咁
所以加奈趁未有事休息的決定是正確
真,Kana明明有bargaining power但唔會為自己主動爭取D乜咁,感覺好蝕底,容易俾公司hea
恃住Kana唔出聲就hea搞
唱片約唔值錢
最值錢係份事務所合約
演唱會同周邊錢係事務所收的
唱片公司剩係得歌曲版權
就算sme唔旨在西野加奈呢件三十路歌手,間事務所sma仲要靠佢養家
肥秋不嬲係一隊team
可能親生女嗰堆會自己作/睇過再改 其他就整首口水歌 反正實有人買
一日至少出2首歌既貨 你肯定佢會得閒改
佢老味六張精選碟
又預唔夠周邊賣
永遠企係kana同歌迷對立面
歌迷是支特kana唔係罪大
就算kana唔再續約罪大都唔可以怪人
屌你老味 音樂盒一個都無
巴打嚟緊諗住點,翻loop kana啲歌等到佢復出?
小弟我依然準時交稅比sony
the sky我覺得幾好氣氛阿,都多人俾反應
尾嗰兩行有幾個男仔好投入,見到有兩個揸今次live支咪又跟現場轉色,間唔中仲要熄左佢好似驚殘親人咁
又一城中排都有人揸 好high跟住現場啲人fing
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞