西野カナ fans揮手區(4) 最後のコンサート

1001 回覆
15 Like 0 Dislike
Life goes on, Celtic, Just the way you are, Still love you
太多太多,最好每首聽一次

聽番"I",kana把聲好似第二個人咁,而家把聲仲後生d添
still love you好正
出B精時kana都話still love you自己都好鍾意亦知道歌迷反應好好,不過好歌太多無收到,結果佢演唱會一次都無唱到,就此封印

電視台統計過佢10年一共有32首hit歌,一場演唱會都唱唔晒
真心有好多歌都想聽到
一場live真係唔夠唱哂
still love you 冇入紅綠真係可惜
Lucky , I Say No , Game Over, cant stop wont stop, talk to me
missing you同I’ll be there我都好鐘意
後期都盡量避唱失戀歌,話出面人成日當左西野加奈=失戀曲,佢好怕從此被定型
其實佢屬於面懵心精,好能分析當下形勢,知道繼續唱落去冇着數,就乾脆盡快收工保留本錢,當然佢無冇其他合約在身,藝能界又冇朋友要牽掛,可以隨時走就走。不過以前跟佢合作開的幕後比較慘,佢一唔玩一下子會少左好多工作
收入B精的都費事講
I 同 glowly day 呢兩首最早期主打特別吸引,特別有記念價值
呢隻冇得輸
unplugged
unplugged既My baby都好正
可惜冇其他live唱過
13同16年的FC live有唱過
有冇dvd收錄過或者節目可以睇翻
b1海報好似好難搵框
我懷疑睇live時自己會美化左/冇咁敏感,因為太投入場show
唱緊歌定MC時喊? 中段喊以前似乎未試過
我都好想睇fc live, 交流應該會多 d
thanks! 除左gameover, 其他幾首都未聽過,搵下先
據我所知,福岡同埼玉場都有喊
兩次都係MC時喊
福岡果時,好似同fans講自己10年過有很多突發事件、又有好多蝦碌,有時都覺得自己好冇用
fans跟住大嗌「冇咁既事」
跟住kana開始喊「大家仍然咁支持自己,真係好多謝大家」
埼玉場都係MC時喊,呢場狀態明顯最差,好多人都話佢由第一首歌已經唱得好辛苦~(

總之舊年演唱會佢喊同之前好唔同,以前係見到fans支持自己而高興到喊但舊年係覺得自己唱唔出水準,辜負左大家的期望,為自己咁無用而喊。
可能係咁知道自己已到達極限,就決定開完啱啱3場演唱會就要抖下養好把聲
以前有出過digest,唔知sony會唔會出完整版FC live
FC live多唱B面曲,又有英文翻唱
街外人可能唔識佢d冷門歌,又唔慣聽佢唱英文歌,所以專係唱比西野家聽
今日のカナやん
入呢張b1擺下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞