[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
R6
無玻璃,Cut咪Cut
反正好多人用唔晒
1001 可以加上去
點解香港咁少ATX CUBE CASE 賣?
出EVOLV X時有P600S外觀
就知P600S賣~$1000頭嬴曬
RYZEN 3000 19年中 (大約 computex 2019 )
Radeon 7 2月7日 (不太期待 )
代理19
EVGA香港冇見得賣就知
個人認為FD啲機箱個樣幾整潔
我諗好多人揀機箱都係樣行先
有幾多人會真係J rl06低meshify c 3-4度同個隔塵網
係EVGA跟本唔CARE亞洲市場, 除左台灣
其實我覺得.........
Evolv X Front Panel ARGB 同 P600s Front Panel 都好柒
有無人有同感
Evolv X Set 單色我先接受到
終於有同路人

不過個隔塵網要洗既時候,真係扣晒分............
睇埋香港用家report 加親自摸下隻箱先
問其他巴打
我都未見過實物。頭先一睇,我最擔心係塊網面會好似Meshify C 咁
海綿都係網, 咁CM十鳩廿年前堆ELITE都係網啦
rl06 放唔到280mm aio liquid cooler, pm02睇落都唔錯,但個樣
聽講黎緊會出 Meshify S2. 唔知會唔改呢個問題。仲有幾日
pm01囉
岩岩切咗部機,boot 唔起,隻牛既風扇轉左陣就停
但係塊板嘅燈就着
有冇師兄幫手睇下

cup i5 9600k
mb asus z390 itx
gpu evga 1070ti
ram g skill tridentz 32gb cl16 3000 32gtzr
psu sf750
佢後面仲有塊塵網
前面要吸塵同隔年洗
zero rpm mode 火牛風扇可以唔轉

咁水冷風扇有冇轉? 仲有你係用自制線?
水冷fan 冇轉,我用原裝線既
Thx
cpu fan aio pumb 有冇插電?
插係8pin eps 旁果d 風扇插頭,自己睇啱名先好插
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞