[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
BEQUIET把扇本身靜
FD以為自己正面封死就叫靜, 落FOAM呀豬呀狗都識, 以前EPC青大把人自己落FOAM

R5 R6原意係好, 平, AIM STOAGE, 兩側入風比較靜
依家咁MK, 不了, 仲比P600S追擊, 黎緊P600S將會血洗全球, YOUTUBE界稱皇, EVOLV X都唔夠P600S黎
其實我周圍睇 meshify c真係唔係講到咁差?
我覺得呢2個都係小問題
個隔塵網大問題D
P600S將會改寫歷史, 串過馬撚地話自己SET新BASELINE
本身MSRP都貴過DEFINE C啦, 哂氣
但你唔會外國買箱架嘛
本身香港價差三幾十蚊我ok
依家..............
$$$$$

FD, NZXT, PHANTEKS, 係FD最貴, 憑乜? 當自己CORASIR?
$1500以下既mid tower case 要裝到上置280 冷排有咪推介?
如果有位放得落一定係P600S
只要佢唔過定價USD150
MESHIFY C冇資格貴過DEFINE C, 同價已經ON9, 貴過直頭離譜
你試下買H700/R6之後裝280MM冷排喺機頂, 你就知EVOLVX有幾勁
如果有位放得落一定係P600S
只要佢唔過定價USD150
信仰 呢度好多FD fans
JOIN ME, ON9
meshify c個價位買rl06同pm02仲好
外國收錢都算, 連登仔真係
你要效能既, define C 拆左front panel 會好D。但好柒......
我覺得唔可以只係睇效能,我覺得Meshify C 靚D,不過各花入各眼.......
呢位青高質識貨
幾撚時到FD出黎扮大佬
meshify c 係垃圾
係柒在塊底網凸左出黎, 機箱擺地下踢到塊膠都咪話唔爽
R6 一斷貨就會收到Fractal Die Hard Fans 逐間逐間店打電話問有無R6
個個月都收到幾個呢D電話,一開頭以為有生意做
問多幾次之後都知打得電話黎就代表全香港都無貨
睇效能唔會用Meshify C
論MK佢又唔MK
價又唔平
Lian li pc o11 呢?個通風好似幾好
同一個定位 同一個價位
silverstone呢兩款應該未有敵手
phanteks nzxt都唔會考慮
除非有信仰
Evolv X 唔係個個鍾意兩面TG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞