[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
方便呀嘛

對於香港人黎講

咩牌子最出名?

唔使講啦.一定係Cooler Master

但事實上.Cooler Master既野係點?唔使我講啦.我講左成6年幾7年都黎

由舊高登講到而家
堅定反cm
dllm 個fd 212evo用在8700k到 我想鍊死佢
你冇辦法咁

當年未有cryorig.未有Be quiet.未有其他廠

起香港又真係得212玩哂既

當年根本係被逼選佢

212 evo都好多年啦
所以好多人睇我d List.肯定同出面既唔同架啦

我推冷門野多.出面熱門野多

我實係俾佢地話伏架
同埋根本我推咩都係死架啦

而家連登推到MSI天上有地下無

我當年推MSI.又俾高登.EPC.出面既人鬧

我已經習慣左呢樣野
因為果時msi 好似真係有伏野
那有位
我仲要一換就要換24吋既2k mon
唔係會唔岩size
個時d人咪又係來來去去講

MSI 廢

MSI易壞

MSI Bios on9

冇架啦.再詳細d佢地唔會講
再唔係硬件唔夠我講的話.就直接話你乜乜代理打手

點睇giga 易壞到連台仔都屌
AMD板黎講係既

Intel板.冇乜事

我自己都中左伏.前排
不過我而家推giga.都係Z390多

display card就真係間間都咁上下

計埋我之前做既前一間公司

係得galax明顯易壞d之外.

其他asus msi giga或者其他.冇一間明顯壞得多.都冇明顯壞得少
##d 用giga 就要有中伏準備
你地未經歷過當年ASRock既精彩事件
asrock 冇離開過我black list
細細過就聽過佢個大名
super flower唔掂咩?
giga 壞都唔係問題,當唔好彩,但個維修廢先係重點
msi bios 都叫on 9
咁即刻跛叫咩
台灣好似俾人唱拒保嘉
我印象中.只有leadex II 同埋最高階leadex係OK

中低階牛唔好諗
咁有錢人之選係邊隻
因為.其實giga好慘

你睇新聞都見到.佢地重組緊成間公司.

直到岩岩18年尾先真正重組完

所以之前.你見底板同卡都係on99

香港而家giga rma好返d架啦.之後會再改

起碼而家佢地肯放一批貨起到.唔係賣.而係拎去rma換新俾客先
seasonic最top or phanteks revolt X
Plus大約幾時出
下星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞