[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
12cm 風扇有邊隻好用 打算買3個 2前1後
求list 想砌一部最平又順暢打到pubg既機
Budget 7000樓下 (如果可以想連埋mon)
有冇人知原因
粒開機制閃紅燈閃到我有啲心慌慌
silent wing 3
如果想聽直升機起飛就買noctua ippc
5年保差唔多啦....FSP 係一換一好爽手
之前我個隻冇壞過純粹有D塵想換新賣俾人轉牛
佢可以WHATSAPP 約時間上到去佢CHECK 都冇CHECK 即刻拎盒全新既俾我
全程唔洗5分鐘走得
係咪d供電會有問題?
好似都唔錯 直升機係有幾大聲

請問上同下邊個好d 上面佢就話係做緊優惠
Z270 本身都用唔到9700K 啦,要自己去上網搵特定BIOS 先用到....
又難搵 又麻煩
上面6800 下面油2list 6710 咁用咩做參考好
同價錢??? 1070 同1060 比緊係要1070
不過建議有新買出2060
同埋1080P 144 好啦....唔好咁大想頭上2K 144 MON
咁要上面list既話配咩mon好
盡平性價比高就得
我買過一隻 上到3000又太嘈 好似D手提電風扇咁
去到2000 其實我都已經覺得嘈 所以最尾換哂140mm扇算
呢個要自己做功課同落腦場自己睇下對比下.....個個口味唔同
大方向都係唔好用TN MON , 揀返VA 同IPS
同埋1080P 揀24吋好啦....27吋會睇到少少起格
散件肯定網店之中最平

砌機10000以上嘅應該都係最平

10000以下唔敢包

遲啲會有埋price match guarantee.

另外自取係可以減$100
仲諗住懶d唔撚換塊板...
但一換又要換埋條ram
岩岩睇過下你個網 D價係幾好
下次買野考慮下搵你
邊樣貴同我講,代理減到嘅我跟住減落去

我好彈性既
聽日番去望望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞