[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
雙倉設計另計啦, 好難同普通直立式比
先馬真係先馬, 用PVC網當隔塵網俾GN指住黎笑
fd 狗批鬥大會加聲討define c , R6等垃圾箱

請問同價位有乜好選擇

define c∼600
RY ∼ 1100
垃圾廠, 垃圾代理
R6個價位其實H700i賣得仲貴
evolv x又要上到1600
仲有隻be quiet dark base 700好似幾好 靜過r6
但唔知散熱點
P350X $620
P600S ~USD150
我而家都用緊cube case ,雙倉走線多位啲同個箱底冇左火牛可以加風扇用黎做入風
Silverstone 下面放3把穿甲彈果箱先係散熱至尊
我砌完覺得OK. 可以收晒D線好整齊。係個蓋位有D on9, 我好驚有一次我會啪斷隻2.5" SSD d Port 位
phanteks p600s 係幾銀?
Price.com 冇資料
P600s
H700 (non i)
be quiet dark base 700散熱好
跟機風扇同NOCTUA同級
但唔多地方有得賣
到咗
NZXT貴在個I, H500幾抵玩, 樣靚散熱唔算太差, 都叫有誠意
p350x 防塵仲未得
P600S CUT左! PHANTEKS真係狗黎
149usd 未出
我覺得好靚
我唔鐘意D低階RGB箱
同級Case Front Panel 好多成個雪櫃咁 (Define C, H500)
phanteks 出p600s 先evlov X 唔洗賣啦
到左。我無入
Centralfield (fb有講) 同 faroll (website) 好似有
等我聽日問下代理仲有無先
但唔值呢個價位
p600s出左千頭case其他可能真係可以收哂皮
見你哋講箱我又諗起我之前揀咗勁耐先決定到用乜箱

外觀低調, 絕對唔要RGB, 大量硬碟位, 有5.25 bay (我要裝hot-swap tray), 垃圾電腦枱限高限闊限深嘅同時要係ATX裝得落U14S, 膠側透唔玩玻璃, 唔要機頂IO(呢點後來都係放棄咗)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞