[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(144)望下#1 先

1001 回覆
1 Like 2 Dislike
seasonic d牛好似係出名貴
asrock 神經刀黎
super flower, seasonic, fsp 都OK架
叫佢送D牛出去俾人測啦,,,
睇下係唔係咁勁
仲有間Enhance Electronics 聽人講好似都ok
但我鍾情FSP
Enhance Electronics 好似無乜見影
岩岩碌到好似silver stone主要搵呢間野做oem
可樂林都推到佢好正咁
有d性趣
多3.5hdd表示fd is king
剛剛碌過, silverstone D 白金鈦金有用佢
但質素中等, 又貴過人
佢地唔係推Flextronic(Corsair AXi series OEM)咩?
仲有間Enhance Electronics 聽人講好似都ok
但我鍾情FSP
Enhance Electronics 好似無乜見影
岩岩碌到好似silver stone主要搵呢間野做oem
可樂林都推到佢好正咁
佢地唔係推Flextronics (Corsair AXi series OEM)咩?
高階機 / 超頻本身我就冇推Delta

本來我推Delta定位都係中低階電腦.或者高階少少.但唔超頻既電腦
佢出左新牛的話.應該會有Review啦.
我都係第一次玩Titan
p600可以裝好多隻 只係要錢買架
買完啲rack我都買到super tower啦
冇review測到corsair rmx炒到仆街
大陸佬都驚左rmx
純粹平 同靜
好似兩間都有
小氣phanteks 今次送幾多配件
送幾多把風同幾多個3.5"hdd cages?
ACBEL關RMX咩事
4個3.5
3個2.5

三把fan
同埋p600s送既扇都有誠意.本來就拎出黎單賣既扇.

把扇唔差的
牛好煩架, 睇OEM只係睇到平均造功,
要down to model 去睇, 睇拆解, 知design, 用料

再search 下台仔 好以"全漢黑騎士 災情" -- FSP RAIDER 火牛
睇下有冇爆獲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞