2019 BAFS 集中區

786 回覆
15 Like 5 Dislike
咁改佢要
Dr trade payables 4600+4600
Cr trade receivables 4600+460
Cr suspense 4600-460
你有冇tg 我直接比份嘢你
唔想自爆
tg名同會員名一樣
佢課後最好既練習就係 past paper
好彩考完好耐 都唔記得有Suspense Account

如果而家QP都玩埋Suspense 就好笑
tg wwppff
邊到講

有咩返QP post講
DSE 唔考 statement of change in equity, 所以考唔倒dividend declared but not yet paid。你會發現會考卷考既proposed dividend 自從2012 DSE 起冇出現過
冇 suspense 但要考 HKAS8 咪又係要識改
你啱呀 所以好彩我考個陣無出
但係唔洗左補右補 通常將舊野反出來 入返新既野落去 又過到骨就算 我既理解得咁多
祝各位2019dse BAFS 5**

利申:2018 5* 現時專科會計

考你嘅嘢唔難,但係絕對煩到你想死,想贏人就要夠細心同埋耐性,卷呢啲時候操已經冇乜大作用,清concept同埋掌握時間控制先至係首要!

私補請留名,會有專人搵你
上年衰左咩跌*
paper one最嬲尾嗰題,嗰條錯part a就會成條錯好多, 好唔好彩我錯咗就爭嗰少少分就跌咗粒星
autocratic leadership?
不過唔緊要啦因為冇讀m1科大都唔收我知道有人同我同分但係因為有讀m1所以apply科大入到
補習我有講呢題,一堆學生講 la... fair唔識串

考評局:
因為我用中文考嘅,如果你見過中文卷其實佢真係有啲混淆
如果本身做得夠快,建議做晒2題
因為當時衡量過其中一題係我冇溫熟嘅地方,所以唔想冒險。

利申:成個DSE時期都keep住有打機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞