2019 BAFS 集中區

786 回覆
15 Like 5 Dislike
睇翻 無野了
睇返嗰題,因為佢無opening balance, 所以無可能take average, 但今次係有齊所有數字

以前個做法係有齊數字就average, 無就用year end
Section C 係correction of error 同 partnership?

咁有趣?
做下partnership 先
今年易過2017好多
利申: 2017dse+做緊bafs私補
呢年咩事, 嗰兩題section C係CE 題目嚟ga wor, 淺到
點正常, 平均39% 喎
係36% 俾多咗

上年講緊連PAPER 1 3X% Lv3

2012-2018 最低平均分就係呢份2018 , 點係正常

係分唔到Lv U, 1,2,3 ga, 唔好唔記得呢份卷唔係剩係serve 入大學號
唔係剩係serve 想入大學O既人
屌我都係背呢張 無take average
係咪已死
呢張咪話冇take average

其實management 2015 年都有出total asset turnover, 2014 年有晒兩年都係冇take average
咁講啦,佢寫total asset又無講明total closing asset to be fair 應該要兩種都接受。

極端例子,如果間公司第一年開工,sales 會偏低,asset accumulated throughout the year. 如果total asset唔take average , 個數字會好低

但EAA個腦點諗我就唔知啦
今年真係易到Careless會冇2粒* 條cut off應該係90-92%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞