2019 BAFS 集中區

786 回覆
15 Like 5 Dislike
我睇咗卷一, MC好多翻炒
往年做完correction都會叫你做番個balance sheet, 今年頹到...
睇野睇全部 唔係知小小扮代表 唔該哂
你有無睇過中文會計d卷
未睇過無資格出聲
你啲中文真係玩撚完架啦on9仔,我地無睇錯
你真係好慘 咁耐都get唔到重點
講緊既係啲翻譯好古怪 有話睇唔明?
話你用5p字啊
你到而家仲未知我地屌你啲咩,睇怕你唔只中文係無得救,個腦都無得救
吠完未
咦改咗名呀5p狗??
支持樓主,到此一遊
改左又點 唔明張圖同5p有咩關係呢垃圾
我都係討論中文翻譯言語不通 係有條友係咁嘈 唔對題
如果開心請繼續 你中意 我只係覺得有部分翻譯古怪d姐
條友係咩事....根本已經唔係討論緊翻譯問題,係講緊係連登用5P字,仲係度鬧翻人轉頭
用咩字關你撚事 用乜點睇有咩意見又要屌?
不如解釋下邊隻字5p左 真係唔知 唔識分
淨係focus 左bafs份卷
Thanks for your remind
知左個錯字 取諧音姐
但5p狗好撚難聽 手快快唔小心打錯
Comment果陣都無諗到呢個問題 回覆樓上姐
我唔評論高/連登唔準用5P字呢樣野係啱唔啱,但係呢個的確係兩登既不明文規定或者文化,你可以唔同意呢種文化,但係唔該你都學識佢,尊重佢,就好似支那人黎到香港你都會希望佢地講廣東話一樣.你要加入一個團體,麻煩你先了解人地既特質,比人鬧唔好剩係識得即刻發晒茅咁鬧翻人轉頭,連自己衰咩都隔咁耐先知,我想講上邊啲巴打鬧你個陣已經寫得好清楚因咩事,係你自己無睇清楚.再者,你覺得人地鬧你5P狗難聽,你問我關我撚事就無問題?Stop kidding me.

Sorry to CUSIS巴for off topic,唔會再覆呢樣野,但係大家想繼續討論BAFS或者想知大學有關accounting既野,我知既都會幫手答下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞