2019 BAFS 集中區

786 回覆
15 Like 5 Dislike
我會努力
讀過/讀緊bafs嘅各位係咪多數用Pearson書?
感覺ppc同教圖好少學校用
係,最廢個本最多人用
Econ also
教圖算寫得好,可惜作者交通意外身故未必再 update
其實syllabus邊到最齊
我學校啊sir係自己整notes 冇用書
一直都唔知齊唔齊
Google BAFS supplementary document
Thanks
有講嘅 但背完答mc個陣就好似個個都差唔多
Pearson竟然最廢
btw D老師應該都係貪佢D試題庫同mock卷先用
btw Pearson點廢法?
當年淨係用過ICT/英文科D書同卷
ICT個本永世outdated又唔改版
Aim 3-4 完全唔洗做 AL
有咩唔識拎上黎討論下囉
另外最好自己整份notes,
將啲point用考評局字眼寫多次(例如advantages of management by objectives, 睇 past paper marking extract返啲points)。有時間睇埋marker's meeting powerpoint, 睇下考評局講點答為之好/唔好。
另外舊年都講過,mc答案都要睇熟,當mc變做sq出,就可以用返相同字眼去答,因為寫得落mc做option, 肯定係考評局approve嘅寫法
除咗paper 1既題目之外,paper 2都可以對住marking scheme研究一下文字題既要求,特別係accounting principles既題目
唔該晒各位巴打
感激不盡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞