男人的浪漫(19)Nokia Connecting People

1001 回覆
19 Like 2 Dislike
請問nokia 8.1點set唔要 瀏海
終於滿心歡喜出咗部nokia 8.1,連埋128GB卡
咁就諗住format做exfat,點知電腦format完插返入電話之後用唔到
dllm,support咁大張卡唔係淨係得FAT32掛?咁D大file點擺入去
8s嚿電升咗上pie之後仲襟咗
想問問有冇人Nokia 7 plus 用到Vowifi? 點set?
我部只顯示Volte
香港係咪冇賣3.1?
想平平地買部後備機
逼你擺內存先
睇怕要等google同Microsoft傾掂數先得喇
G cam render 係 background service.
可能比 Nokia kill 咗
試埋 disable optimize battery

試咗bsg mgc 版未? Nokia 7p 專用版 ?
屌米都得, Nokia 無理由唔得
我個部係大陸版X7, 因為諗住係用大陸APP,
試左幾個MI8同其他版本, MI8個個閃退次數已經最少,
因為大家都係363

我再試埋你嘅講法先,

超感激指教, THANKS!!!
最主要係 Google photos preview 問題

一係裝埋 pixel 版 Google photos
一係 mod setting 用 classic preview
個SETTING已經係咁, 都係SAVE唔到, 影完CLICK張相, 見到佢LOAD完"正在處理HDR+"個圈, 張相就消失左。

定係要等上PIE先再試
MI8個個已經係BSG MGC, 最新版同11月14日版(有大陸FORUM話呢個得)都試左, 電池個度無SET過, 都係一般耗電

真係投降了
等埋9 先決定轉唔轉會
暫時好似冇乜bug
幾時出新機?
Optimize battery 個位 set 咗Don't optimize 未?

係呀, BSG 係有個好順
Nokia 7 plus 版都順
SET左, 就係正常放電, 都係咁
有pie食啦!!!!!!

嚿電勁咗啲
up咗,暫時無問題
Nokia 邊代續航最強
唔計大陸版個堆

8.1,啱啱買冇耐果時cap低,俾大家參考下,通常上網whatsapp fb 上連登,有時打下機
好fit喎 但得3500 電有3800 7 plus效果!
但7plus pie左之後唔得
有冇試過自動調節用電嗰度限制啲app?
我限制咗之後嚿電好咗
自動調節用電嗰度限制啲app? 有冇例子
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞